Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Tarkkaa hommaa... 🤣🤣

"Tarkkaa hommaa kuin muurahaisten naiminen. Senttikin sivuun, niin se on silmässä". Sanoi rekkamies Reffe, kun nosti merestä lavetille tonneja painaneen, 10-metrisen Vriheid teräsveneeni Tervasaaren kannaksella.

Tällä kertaa on sähköisen, vuoden viisumin liitteiden kerääminen ja itse maahantuloluvan hakeminen yhtä tarkkaa puuhaa. Kun lisäksi joutuu asioimaan useidenkin korvaamattomina itseään pitävien työntekijöiden kanssa, käämien polttaminen vain pahentaa asiaa. Joka paikassa ei voi sanoa kuten ruokakaupan kassalla, että pidä riutuneet banaanisi tai vanhaksi menneet jogurttisi, minä vaihdan kauppaa.

Toki esimerkiksi julkisen notaarin, joka allekirjoittaa ja todistaa joitakin liitteitä, voi vaihtaa. Mutta joskus on suo siellä, vetelä täällä. Edelliskerralla ongelmia tuli saldotodistuksen kanssa, jonka hain Keravan Osuuspankin konttorista. Notaari totesi Hyvinkäällä, että todistaa vain alkuperäisen ja tämä on sähköpostin liitetiedosto. Onneksi hän oli koiraihmisiä ja ihastui jaloissamme pyörivään osaomistuskoira Niiloon lisäten, että menköön tämän kerran, kun sinulla on noin suloinen koira.

Pankkimaailmassa oli mitättömine rahoineni muutenkin vaikeuksia, sillä ajat sitten tilaamaani saldotodistusta ei posti tuonut. Asian selvittäminen vaati jonotusta ja taas jonotusta puhelimessa eri automaattien vastatessa toisessa päässä. Kunnen selvisi, että tilaukseni vastaanottanut virkailija oli jättänyt tehtävän hoitamatta hipsien kesälomalle.

Uusi "asiakaspalvelija" ei pystynyt sen parempaan ja postilaatikkoni ammotti tyhjyyttään päivästä toiseen. Oli kolmannen virkailijan aika, joka hoki, että ymmärrän toki sinua ja vaikka olet antanut minulle sotusi, en voi antaa mitään tietoja ilman sähköistä tunnistautumista. Kun kysyin kuinka palvelet niitä, jotka eivät sitä hallitse, oli vastaus, että heillä ei yleensä ole pankkiin nettitunnuksiakaan. Grr.. grr.. 🤬.

Aivan oma lukunsa ovat Uudenmaan Osuuspankin kassapalveluiden aukioloajat. Kahtena päivänä viikossa, kaksi tuntia kerrallaan. Sinä päivänä, kun olisin saanut Hyvinkään notaarilta ajan, ei paikkakunnan pankki anna rahojani, joita tarvitsen jonkun tonnin puolen vuoden Thaimaan oleskeluun.

Samoin oli Järvenpään konttorin laita. Vaikka sain saldotodistuksen, kassat olivat silloin kiinni. Hammassilta narskuen kävelin autolleni ja ajoin Jumboon varmana siitä, että valtakunnan suurimman ostoskeskuksen OP on auki kassapalveluineen. Ala-aulan neuvonta kertoi, että sorry, meillä on täällä vai S-Pankki. Grr.. grr.. 😠. 

Jos kaikki säännölliset laskuni eivät olisi sähköisessä, automaattisessa maksatuksessa, olisin vaihtanut pankkia. Se sai kuitenkin minut ajamaan vielä Tikkurilaan. Kun siellä kävelin kohti ovea, olivat kaikki onnenkaluni valppaina. Pian huomasin, että kassat ovat ilman nostoylärajaa käytössä jokaisena arkena koko päivän. Kun minua palveli vielä aivan loistava asiakaspalvelija, annoin kaiken kokemani anteeksi.

Hilpein mielin, päivä täynnä valoa ajoin kohti Helsingin maistraattia, jossa lupasivat palvella ilman ajanvarausta. Kun pääsin vastaanottovirkailijan pakeille, kävi tämä kolmekymmentä vuotta talossa ollut työntekijä todistamista vailla olevat paperit läpi. Todeten, että nämä muut ovat okei, mutta englanninkielinen, Covid 19 eli koronan sairastumisesta koituvan hoidon 100 000 taalaan saakka korvaava matkavakuutus ei ole ok. Vaikka tässä on Lähi Tapiolan leimat, puuttuu allekirjoitus ja tätä ei notaari vahvista eikä todista oikeaksi. Grr... grr... 😡.  Nyt luotan siihen, ettei vakuutustodistus tarvitsekaan vahvistusta. 

Ei kommentteja: