Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. kesäkuuta 2022

Pistämätöntä logiikkaa

Eilen lupasin, että kerron palautteen antaneen Letkun tiskijukkapioneerin nimen, jos hän antaa luvan. Hän on Martti Mäkinen alias Näkki. Kysyin myös haluaako mies julkaisun yhteydessä sanottavan jotain muuta itsestään? Tässä vastaus: "Sano vaan. Esimerkiksi, että en itse tiedä mistä yli 60 vuotta mukanani kulkenut Näkki on tullut. Vedessä vaanivaksi menninkäiseksi en itseäni tunnista." 

Kun nyt julkisuuden henkilöihin juutuin, jatketaan tämä kirjoitus samoilla linjoilla. Aika usein synkistelen blogeissani, kun kuuntelen Radio Suomea, vaikka mitään erityistä syytä murheisiin ei olisikaan. Tänä aamuna oli toisin kuunnellessani usein iloista Radio Novaa. Siellä oli aamusta äänessä muiden toimittajien kanssa miss Suomenakin kunnostautunut Heidi Sohlberg.

Hän oli saanut 80 euron virhemaksun Helsingissä kieltomerkin kohdalla, jossa oli pysäyttäminen sallittu lisäopasteella lastaus- ja purkuhommiin vain kuorma-autoille. Logiikallani selvä juttu, mutta ei Heidille. Hän nimittäin kertoi nauravin sanankääntein katsoneensa kellosta, että oli pysäköineenä vain neljä minuuttia. Eikä edes käynyt kielletty merkin kohdalla olevassa elintarvikeliikkeessä, vaan piipahti kadun toisella puolella palauttamassa tyttären ylioppilaslahjaksi saamaa mekkoa.

Heidi perusteli lisäksi asiaa, että vaatekaupassa käynti oli sekin oikeastaan kuorman purkua, vaikka kyseessä olikin vain leningin purkaminen henkilöautosta. Olipa hän tehnyt oikaisuvaatimuksenkin. Toimittajakollegalla oli hyvä toteamus Heidille: "Just, vähän sama juttu, jos ajaa viidenkympin rajoitusalueella kahdeksaakymppiä tutkaan ja perustelee, että ajoin ylinopeutta vain neljä minuuttia" 🤣🤣.

Aasinsiltoja pitkin Heidi, omaa sukua Willman, on oikeastaan tuttu, sillä hän on syntynyt samana päivänä kuin Marko-poikani, mutta jonkun vuoden myöhemmin. Heidin Juha-isä vastaavasti teki Markollekin ruokaa Palokan koulussa. Sitä taitoa kokki Willman hyödynsi muun muassa perustamalla myöhemmin ravintolan Espanjan Aurinkorannikolle, jossa taisin käydä syömässä Päiviksen kanssa Matkakodillamme.

Ei kommentteja: