Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 31. toukokuuta 2022

Vihkimätön liha

Joskus jälkeen ajanlaskun alun olin Jyväskylän Katulähetyksen big boss ja Sininauhaliiton puheenjohtaja. Siinä tai jossakin muussa roolissa minua pyydettiin puhumaan ehkä 30 vuotta sitten Lahteen, valtakunnallisille A-kiltojen liiton juhlaan. Aiheena oli päihteet, tarkemmin en sitä enää muista.

Ajaessani kohti kokouspaikkaa Dallasin lentokentältä hankkimallani Chevrolet Star Eaglellä, jonka kylkiin olin piirrättänyt laitapuolen kulkijan, ehkä itseni ja tekstit "Dirty old men need love too", tuli mieleen, että sanon jotain hengellistäkin. Vaikka kyseessä oli maallinen kutsun esittäjä. Toisaalta he tiesivät taustani, joten..... 

Aloitin puheeni sanomalla: "Keväisin naiset ovat kovin kauniita ja muutenkin viehättäviä, kun he ovat kuoriutuneet talvivaatteistaan. Voin tässä sen kaikille tunnustaa, että näin ukkomiehenäkin katseeni joskus viivähtää heissä, sanoisinko lähes luvattoman pitkään. Mutta hurskas kristitty kun olen, tiedän vastauksen jokaiseen pulmaan ja asiaan löytyvän Isosta kirjasta. Joten niin nytkin. Kun minut vihittiin oli painoni 70 kilon paikkeilla, mutta nyt sitä on reipas parikymmentä kiloa enemmän". Vatsaani taputellen jatkoin, että "luulen sen olevan tämä vihkimätön liha, joka keväisin nostaa päätään".

Tämän kerroin myös silloiselle Liisa-vaimolleni. Hän katseli tovin hieman pää kallellaan sanoen sitten, että pidäpä painosi kurissa! 

Nykyisinkin, vuosikymmenten jälkeen saattaa joku ottaa olkapäästä kiinni ja kysäistä pilke silmäkulmassaan, jotta miten on vihkimättömän lihan laita? Että onko kuinkakin pysynyt kurissa ja vain vilkuilun asteella? Näin kävi myös eilen, kun Vesa Välilä, kelpo kaverini politiikasta ja Alvajärven rannalta kyseli Facesivuillani, että nostaako vihkimätön liha päätään vastatessani mainiolle, entiselle työtoverilleni Marjut Jokiselle mitä profiilikuvassani tiirailen.

Vaikka varsinainen päihdetyö onkin leipätyönä jäänyt, se ei ole lähtenyt sydämestäni, vaikka uudet tuulet puhaltavat korvaushoitoineen. Ennen pää laitettiin sekaisen etupäässä viinasta, rakkaudesta ja Linnanmäen laitteista. Nyt on rinnalle tullut kymmenen uutta tapaa, paikkaa sekä ainetta paeta ja etsiä itseään uskoen, että elämä on jossain muualla kuin missä on kunkin oma todellisuus. 


Ei kommentteja: