Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Mistä noita maailmanvalloittajia oikein sikiää?

Maailma on täynnä säätäjiä, joille ei riitä oma hiekkalaatikko. Ja mitä enemmän heillä on valtaa, sitä vaarallisempia he ovat. Piikkipaikan joukossa lunasti joku kuukausi sitten itäisen naapurimaamme diktaattoriksi tiensä raivannut Vladimir Putin. Kylkiäisenä hän sai läntisen maailman vihatuimman ihmisen kyseenalaisen kunnian. Mutta eivät häntä kaikki vihaa, vaan Venäjän kansastakin iso osa on Putin kannattajia.

Jo tovin olin tuumaillut mikähän hänen tekojen seuraus mahtaa kolahtaa minuun henkilökohtaisesti ensimmäisenä. Se taisi olla viime yö, kun kirjaimellisesti istuin samalla tuolilla kellon ympäri Putinin vuoksi kaksi tuntia kauemmin ja matkana melkein Suomen pituuden. Lensin nimittäin Finnairin puhalluslampulla Thaimaasta Suomeen ja piti kiertää koko Venäjä sekä pinta-alaltaan suurin kokonaan Euroopassa sijaitseva maa eli Ukraina.

Muuten matka meni lentokenttineen loistavasti eikä koronasta juuri ollut haittaa eikä vaivaa. Vain Helsingin päässä kysyivät rokotustodistuksen. Siis sen saman minkä kysyivät lähtiessäkin. Ehkä joku ajatteli, että viisi Thaimaan kuukautta on pyyhkinyt koko hoidon olemattomiin. Toisaalta sen kyllä ymmärränkin.

Minulla oli sattumalta ensimmäisen kerran Aasian lennolla istuinpaikka hätäuloskäynnin vieressä. Hieno sattuma, sillä jalkojen edessä oli tilaa, etten etuseinään yltänyt. Sen ansioista sain hieman nukuttuakin, kun voin siirrellä luisia kankkujani toivomallani tavalla.

Vierustoveriksi tuli 44-vuotias thaimaalainen rouva, joka oli palaamassa kotiinsa Mäntsälään 3 viikon lomalta. Kotikunnassa odotti vakituinen työ, aviomies ja murkkuikäinen poika. Koskaan en ole tavannut toista, joka olisi yhtä ylpeä siivoojan työstä, kuten hän itse sen sanoi sekä Suomen kansalaisuudesta. Olisi siinä mallia Itäkeskuksessa vetelehtivälle sanonko mille?

Hänen kielentaidon ansiosta saimme urkittua thaimaalaiselta  lentoemännältä oliko kone kuinkakin täynnä. Kahdeksan paikkaa tyhjänä oli vastaus. Matkustajista suurin osa jatkoi Helsinki-Vantaan lentoasemalta toisella lennolla kuka minnekin.

Kansainvälisyys ei itsellänikään loppunut lentomatkaseuraan, sillä bongasin lentoaseman toiletista taksikuskin, jolta kysyin, että kelpaako kyyti. Ja kelpasihan se afganistanilaiselle miehelle, joka oli taksijonossa viimeisenä 😂 odottamassa keikkaa.

Kyyti Jokilaaksoon maksoi 50 euroa enkä tiedä onko se Suomen taksihinnoissa paljon vai vähän. Mutta sen tiedän, että sama matka Pattayalla Bolt-taksilla olisi maksanut 5 euroa. 

Ei kommentteja: