Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 28. helmikuuta 2022

Kokoukset ovat minulle nykyisin harvinaista herkkua

Hissun kissun siirryn uusiin aiheisiin tai oikeastaan palaan entisiin. Sillä otin yhden uuden valokuvan vesi- tai palopostien veden monipuolisesta käytöstä. Ajattelin mitähän seuraisi, jos Suomessakin yksi ja toinen käyttäisi kuntien vedenottamoiden vettä, kuten käytäntö näyttää Thaimaassa olevan?

Pitkästa aikaa eilen minulla oli myös oikein hyvähenkinen kokous, kun Pattaya Suomi-Seura piti vuosikokouksensa, johon osallistuin. Meitä oli koolla karvan verran alle 20, jotka uskomme tai haluamme uskoa huomiseen ja siihen, että Seuralla on yhä sijansa monien yhteisenä viihtymisen paikkana ja olohuoneena.

En aio avata kokouksen kulkua, sillä lähtökohtaisesti sen asiat kuuluvat jäsenistölle. Yhden seikan nostan esiin ja se on yhteenkuuluvuuden tunteen vaaliminen. Kokouksessa lisäkseni puheenvuoroja käytti muun muassa kolmekymmentä vuotta Pattayalla kulkenut, 74-vuotias suomalaismies. Hän kysyi: "Kun kävelen tänne pitkän mäen alas ja takaisin ylös, niin voinko istahtaa ja juoda omasta vesipullostani." Kotiin ajaessani ja iltasellakin hämmästelin vanhan miehen saamaa vastausta: "Et voi, sillä tämä on ravintolatila, eikä niissä muuallakaan voi juoda omia juomiaan." Vielä pihallakin mies puhui saamastaan vastauksesta ja totesi: "Joissakin ravintoloissa voi juoda jopa omia viinojaan, kun maksaa kuppilalle pullon 🍶 avausmaksun."

Parissa blogissa aiemmin olen kirjoittanut muutamasta ihmisestä, jotka asuvat taivaan alla riippumatoissaan tai teltoissaan. Olen maininnut myös siitä kuinka luonto ottaa omaansa takaisin ja korjaa kykyjensä mukaan ihmisten jälkiä. Kuukausi sitten kuvan roskakasojen joukossa oli kaksi telttaa, joissa asui yhtä monta miestä. Kun he lähtivät, ryhtyi luonto töihin. Vaikka jätteet eivät hevin katoa, vetää kasvillisuus pitemmän korren, jos ihminen lopettaa jätekuormien tuomisen.

Mutta eivät thaimaalaiset kaikkia paikkoja sotke. Sellaisia ovat henkien kodit, joita pidetään siisteinä ja myös käytetään. Olenpa nähnyt niiden, voisinko sanoa hautausmaankin? Joka tapauksessa sinne oli tuotu ja kerätty kymmeniä käytöstä postettuja henkien asuinsijoja. Niistä haluaisin kirjoittaa joskus, pitäisi vaan ammentaa ensin lisää tietoa. 


1 kommentti:

radouvseksaam kirjoitti...

Tagged: titanium cross necklace - The
This 2019 ford fusion hybrid titanium means you could stainless steel vs titanium apple watch have a very big titanium exhaust tips impact on a lot of games that I've been playing since titanium chain I started. I was in babyliss titanium flat iron the 90s playing bingo and had no idea