Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 24. lokakuuta 2021

BOOMERi, jäitä hattuun

Olen oppinut uuden sanan. Se on boomer, jonka minulle opetti pääministerimme. Eilen vielä kirjoitin, etten häntä fanita, mutta yön aikana muutin mieleni. Sen sai aikaan Marinin Instagram päivitys, missä viitataan kappaleeseen ja sen esittäjään Benjamin Peltoseen, jonka konsertissa Sanna oli ennen kuin palasi ystävineen kotiinsa Kesärantaan jatkoille. Mukana taisi olla kyseinen artistikin. 

Wikipedian mukaan Baby Boomer on suomalaisittain suuret ikäluokat, jotka muodostuivat monissa läntisen Euroopan maissa muutaman vuoden aikana toisen maailmansodan jälkeen, niin sotaan osallistuneissa kuin sen ulkopuolella pysyneissäkin maissa. Suomessa korkea syntyvyys kesti hieman yli viisi vuotta, elokuusta 1945 elokuuhun 1950. Yksi postauksesta hiiltyneistä oli nuoren ikänsä vuoksi ikuinen boomeruntuvikko Hjallis Harkimo. Mutta mitä Peltonen sitten biisissään lauloi? 

"Puhutaan milleniaaleist, vegaaneist, räpeist ja dabeist ja Pride-karnevaaleist. Boomer suuttuu. Mitä on muunsukupuolinen TikTok tai tunteista puhuminen. Höpöhommii vaan, boomer ei fiilaa.

Räpätään luuriin, täytetään huulii. Sheikataan bootyy, se on meiän kulttuurii. Peput on suurii, kierrätys coolii. Some on duunii, se on ihan normaalii.

Tääl naiset marssii inttiin. Johtaa firmoja ja nousee parlamenttiin. Jäätävä myrsky nousee ku kerrotaan. Et maailmas uudet tuulet tuulee.

Hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin. Hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin. Relaa älä oo Debby Downeri, kato universumii laajemmin. Hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin.

Nykynuoret on pilalla, pihalla. Miks ei ne syö hernekeittoo lihalla? Boomer vastustaa. Voi-skootterilla kouluun, sähköautolla Ouluun. Vaik ennen vanhaan jouduttiin hiihtää tarhaan.

Räpätään luuriin, täytetään huulii. Sheikataan bootyy, se on meiän kulttuurii. Peput on suurii, kierrätys coolii. Some on duunii, se on ihan normaalii.

Tääl miehet käyttää meikkii. Pystyy laittaa korkkarit ja pukee pinkkii. Jäätävä myrsky nousee ku kerrotaan. Et maailmas uudet tuulet tuulee. 

Hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin Hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin Relaa älä oo Debby Downeri, kato universumii laajemmin. Hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin. 

Totta se on maailma muuttuu ja sun radio soittaa Benjaminia. Koita kestää, sitä ei voi estää.

Hei, boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin. Hei, boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin. Relaa älä oo Debby Downeri, kato universumii laajemmin Hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin Bo-boom-boom-boomeri Bo-bo-boom-boom-boomeri Boom-boom-boom boomeri."

Tätä kaikkea kelaan tänään ja yön yli sekä luulen kirjoittavani vielä huomenna samasta aiheesta. 

Ei kommentteja: