Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. elokuuta 2021

Valtakunnan koira

”Perheeseemme on liittynyt uusi jäsen, tenterfieldinterrierin pentu – Osku.”, twiittasi rouva Jenni Haukio. Hänen sivuiltaan on blogini Oskun kuvakin. Se oli oikein mukava uutinen siksikin, että pidän koirista paljon.

Monella on oma tai omat saippuaoopperansa, joita ei ehkä itse voi aina elää, mutta seurata kylläkin. Näin minäkin teen. Niinistön ja Haukion perhe on niistä yksi. Ehkä siihen vaikuttaa sekin, että kun menimme Päiviksen kanssa naimisiin Sininauhasäätiön Mutterimajalla Tuusulassa, järjestimme "Kaikkien aikojen juhlat".  Niihin bailuihin oli kutsuttu myös Sauli Niinistö, joka myös juhli kanssamme. Asemaltaan hän oli silloin muistaakseni eduskunnan puhemies.

Olen seurannut Jennin ja Saulin lisäksi Aaro-pojan ja Lennu-koiran elämää, jonka kuolemaakin surin. Sen surun elin heidän kanssaan heidän sitä tietämättä. Nyt Oskun liittyessä perheeseen, se saa toisin kuin Lennu, kolmihenkisen perheen, sillä taloon on tosiaan syntynyt reipas kolme vuotta sitten Aaro Veli Väinämö. Hän on nyt sen ikäinen, että tiedän Oskusta tulevan yksi Aaron elämän tärkeistä sisällöistä. Jos kaikki menee nappiin, tulee vastaavasti Aarosta yksi Osku-koiran ykkösjutuista.

Onkin mielenkiintoista seurata, kuinka Jenni ja Sauli huomaavat ja reagoivat miten erilainen Osku on sen periessä Lennun, valtakunnan ykköskoiran paikan. Vipinää tulee roppakaupalla lisää Kultarantaan kuten Mäntyniemeenkin. Sen tulee henkilökuntakin pian kokemaan.

Juhannusaatonaattona syntynyt pentu muutti Mäntyniemeen noin viikko sitten kasvattajansa Kirsi Hautakankaan luota. Kovasti ikävä jäi, kun pennut lähtivät, Hautakangas sanoo Iltalehdelle. Hän puhuu mielellään koirista, mutta ei halua kommentoida Niinistön ja Haukion kanssa asioimista. He halusivat koiran ja that’s it.

Lehdessä kasvattaja toteaa kuitenkin, että urokset ovat enemmän huumorimiehiä. Oskun äiti ja isä, Sheeba ja Winski, ovat australialaisia. Meille tuli kaksi vuotta sitten kaksi koiraa. Kaiken kaikkiaan Australiasta on tullut Suomeen kahdeksan yksilöä. Nämä kaikki ovat erisukuisia, joten saamme pikkuhiljaa rakennettua tänne kantaa, Hautakangas sanoo.

Tenterfieldinterrieri on peruskoira. Australiassa niitä käytetään työkoirana maaseudulla tai pienriistan metsästyksessä. Hiiriä, rottia sun muuta. Se on kestävä ja terve rotu.

Ei kommentteja: