Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 7. toukokuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 274

On tullut aika päivittää pumpulikorvaisen pojan tilannetta Filippiineillä ja maksuvälinepetoksen uhrina olemisen fiiliksiä. Asioilla on yhteys toisiinsa, sillä osa varastetuista rahoista oli tosiaan tarkoitettu pienen Luisin mahdolliseen korvaleikkaukseen tai muuhun operaatioon.

Hänen korvansa on nyt huuhdeltu sekä puhdistettu neljä kertaa ja takana on yhtä monta antibioottikuuria. Lääkärin diagnoosikin on viimein saatu, joka on tullut minullekin jossain muodossa: "Eardrum is broken". Tulkitsen, että tärykalvo on puhjennut tai jotain sinne päin. Toistaiseksi ei tehdä mitään lisää, sillä korvan märkiminen on loppunut. Nyt seurataan tilannetta ja hospitaliin pitää palata, jos vuoto alkaa uudelleen.

Sitten sananen tai oikeastaan montakin roska- ja rosvojoukosta, josta osa vieraili luonani ja eli kanssani 7 tunnin ajan. Sanon osa, koska kokonaisuuteen kuuluu enemmän kuin likaisen työn tehneet kaksi naista. Kun on ollut aikaa ja intoa pohtia sekä selvittää ominkin voimin tapahtunutta, on käynyt selväksi, että luonani kuukautta aiemmin vierailleet kaksi muuta mustalaisnaista kuuluivat samaan ammattirikollisten koplaan. He lähtivät tyhjin toimin pois. Ehkä he olivat liian amatöörejä tai tehtävänä oli vain tunnustella minua ja tutustua kohteeseen. 

Tutuksi he tulivat aiemmin Facebookin kautta toisen kysyessä jossain vaiheessa voisiko hän tai he tulla käymään kylässä. Sanoin jo vain, kuten kaikille muillekin, jotka ovat halunneet kyläillä luonani. Ehkä eloni yksin ja sen mukanaan tuoma yksinäisyys ovat vaikuttaneet siihen, että kaikki harvat pyrkijät ovat olleet merikonttikotiini tervetulleita. Toisaalta niin on ollut aina.

Kun myöhemmin nämä kaksi "uutta" naista tulivat, he pyysivät myös yösijaa koska kotona on väkivaltainen, vaikea tilanne. Muistin aiemmin saamani kohtelun, kun palasin Filippiineiltä Thaimaahan eikä minulla ollut paikkaa mihin pääni kallistaisin. Silloin ystäväpariskunta Pattayalla sanoi, että voit tulla meidän sohvalle joksikin yöksi. Olin kiitollinen ja halusin laittaa nyt hyvän kiertämään.

Oma lukunsa on sillä, että haluan edelleen luottaa ihmisiin ja uskoa, että kaikissa meissä on jotain hyvää. Välillä yksinkertaisen, pitkän elämän mieheen ja mieleeni ei kertakaikkiaan mahtunut, että kun avaan kotini oven, ostan ruuat ja autoon polttoaineet sekä tarjoan yösijankin heidän sitä pyytäessä, niin palkkioksi naiset vievät ison osan vanhuudenturvastani sekä Luisin korvan hoitoon tarkoittamani rahat, yhteensä yli 20 000 euroa.

Ei kommentteja: