Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. toukokuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 275

Ehkä suurin moka oli, kun annoin pihassani pankkikortin ja tunnusluvun toiselle naisista, jonka piti vain maksaa kotiin tuotava lisäruoka. Tarkoitukseni oli vaihtaa tunnusluku tapahtuman jälkeen, mutta korttini lähti saman tien naisen matkaan. Havahduin siihen, kun auto hävisi pihasta. Kameravalvonnan nauhoituksesta huomasin myöhemmin, että autoon istuivat molemmat naiset.

Sitäkään en käsittänyt silloin, että eiväthän he mitään lisäruokaa edes tilanneet, koska molemmat rikolliset pitivät omat puhelimensa suljettuina. Arvatenkin siksi, että jälkeenpäin ei voitaisi paikantaa heidän liikkumisiaan. 

Myöhemmin olen muistanut senkin, että ollessamme aiemmin Hyrylässä hampurilaispaikan edessä, en ollut pysyä huimauksen vuoksi pystyssä. Muistan myös nyt minulle siellä esitetyn kysymyksen, että tulitko hampurilaisesta juovuksiin? Joka tapauksessa taju ei lähtenyt, mutta tilanteen havainnointi- ja arviointikyvyn naisen antama, ehkä terästetty purilainen tai juoma vei. Ehkä se juuri sai aikaan, että hävisin tämän, minulle kalliiksi tulleen erän. Mutta huominen tulee heillekin, eikä ottelu ole vielä päättynyt. 

Pankkikorttini vieneet naiset tekivät pankkiautomaatilla kolmen 400 euron käteisnoston lisäksi kaksi, lähes 10 000 euron tilisiirtoa. Saajien tilit olivat Osuuspankissa, kuten pankkikorttinikin. Tämä takasi, että rahat olivat liki silmänräpäyksessä nostettavissa mistä päin Suomea tahansa.

Lähettämieni nostojen arkistointitunnusten avulla poliisi löytää helposti mahdolliset kamerakuvat pankkiautomaatilta. Kauanko tähän menee aikaa ei ole tiedossani. Eikä se ovatko tutkijat pohtineet, että tilisiirrot on nostettu todennäköisesti samana yönä toisesta tai toisista automaateista. Joten niistäkin nostoista ja ennen kaikkea nostajista saattaisi löytyä kameratallenteet, koska tilinumerot ovat tiedossa.

Uskon, että mainittujen kuuden naisen takana on myös miehiä, ehkä jokaisella omansa tai useampi. Silloin onkin kyseessä yli 10 hengen joukko tai peräti liiga. Osin hämärissäkin verkostoissani on jokunen luvannut auttaa minua, mutta odottavan aika on pitkä. Toistaiseksi myös omien tekemisieni avulla kiristän itsekin silmukkaa koko ajan, vaikka verkkoihin ei ole vielä tarttunut juuri kättä pitempää. 

Ei kommentteja: