Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Onko tärkeintä kuka saa sanoa ja päättää?

Aikoinaan minulla oli oiva työtoveri, Jarmo Hakkarainen, joka vastasi Katulähetyksen nuorisotyöstä. Kerran hän sanoi palaverissa tulleensa eilisessä blogissakin mainittuun Kalliomäen puolimatkankotiin vaihtamaan kanssani mielipiteitä. Ja lisäsi, etten minä mitään vaihtanut. Vaan poislähtiessä hänellä oli oman mielipiteen lisäksi minunkin mielipiteeni 😂😂.

Poliittisen, vaatimattoman urani huipulla olin Jyväskylän maalaiskunnassa. Pienen ryhmän edustajana sain pian huomata, että visioinnilla, aloitteellisuudella ja vallalla on monta tarkoitusta.

Voi kerätä kuntalaisilta suosiota sekä ääniä ja esittää hyvänä pitämäänsä asiaa itse. Silloin ei useinkaan pysty viemään haluamaansa maaliin saakka. Vaan on löydettävä isommat ryhmät, jotka ottavat asian omakseen. Tärkeintä on syöttää ajatus, mielellään huomaamatta sekä pienentää itsensä ja antaa muiden poimia hedelmät.

Pahinta johtamisessa ei myöskään ole, jos joku haluaa kalifiksi kalifin paikalle. Sillä haluajalla on silloin ehkä joku näkemys yhteisten asioiden hoitamisesta. Tai sitten vain halu saada päättää itse huomaamattaan metsäänkin menosta.

Pahinta on kuitenkin, kun joku haluaa kalifin alas eikä ole mitään tilalle. Tärkeintä on vain alas repiminen.

Tätä on saanut nyt maistaa kansansuosiota nauttiva presidenttimme Sauli Niinistö. Hän olikin eilisissä haastatteluissa silmin nähden kummastunut ellei peräti närkästynyt.

Ajattelin illalla, että näyttää olevan "viisaillakin" vaikeuksia pysyä lestissään suutarin lailla. He ajattelevat heillä olevan oikeus sanoa mitä tahtovat, mutta sitä ei heidän mukaansa pitäisi olla presidentillä. Hän ei saisi jakaa viisauksiaan. Tähän Sauli totesikin, että jotkut haluavat tukkia hänen suunsa.

Nämä toisen suun tukkijat eivät ole haluamassa kalifiksi kalifin paikalle. Eikä heillä ole ketään tilallekaan, sillä siihen tarvitaan kansan tuki. Mutta ehkä he haluavatkin vain repiä ja olla esillä.

Pian on Sale hommansa pressana tehnyt eikä hän ole Putinin lailla raivaamassa tilaa kenenkään jatkopesteille. Tai eihän mallia tarvitse itänaapurista suomalaisten hakea, sillä osaamne sen itsekin.

Kekkonen jatkoi käytännössä hänelle sorvatun poikkeuslain turvin lähes kuolemaansa saakka. Eikä kansa saanut edes äänestää 🤣. Heh.... suomalainen käsitys demokratiasta 👍.


Ei kommentteja: