Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 16. heinäkuuta 2020

Älä tee kuten minä, vaan tee kuten sanon

Otsikon asiaan törmään vuodessa monta kertaa ja monessa asiassa. Näitä kaikkia elämäni säätäjiä kuuntelen, vaikka yritän näyttää umpiluiselta.

Ehkä olen kohtuullisen suurisuisena otollista maaperää säätäjille, sillä en ole kristittynä enkä vihreänä kuten heistä enemmistö.

En ole viemässä keneltäkään oikeutta rakastaa ketä haluaa, on kyseessä mies tai nainen ja vihreänä lennän kerran vuodessa toiselle puolelle palloa.

Se ei kaikkien maailmaan istu. Vaan he kysyvät miten voin vihreänä tuhlata tällä tavalla energiaa. Kun esitän vastakysymyksenä, että mitä mieltä olet kesät talvet lämmitettävistä valtakunnan sadoistatuhansista porraskäytävistä ja fillari- ynnä muista varastoista, loppuu keskustelu siihen.

Itse uusin juuri sähkösopimukseni, sillä se on osa henkilökohtaista päästökauppaani, vaikken paljon sähköä kulutakaan. En kesällä enkä talvella.

Talvisin on Merikonttikoti 8-10 asteisena talviunilla ilmalämpöpumpun avulla. Kesäisin en tarvitse paljoa edes lämmintä vettä, sillä peseydyn lammessa luontoystävällisellä pesuaineella.

Sen mitä joudun lämmittämään kotia, teen sen jätepuilla, vaikka sekään ei ole kaikkien mieleen.

Kunnallistekniikkaa ei ole ja juomaveteni noudan lähellä olevasta luonnonlähteestä. Kasvimaani lannoitan syömiseni ja juomiseni jälkituotteilla. Joten jäljiltäni ei maailma juuri saastu.

Ei kommentteja: