Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 13. heinäkuuta 2020

Urbaani Camping-Caravan ja Long life man

Päätin aikoinaan, että jos joskus täytän 70 vuotta, yritän käyttäytyi ainakin ajoittain aikuisen oikeasti aikuisen lailla. Mutta mene ja tiedä, sillä nyt kun sen aika on, en tiedäkään mitä se tarkoittaa. Ehkä en tee aivan yhtä helppoja virheitä tai ainakaan samoja enkä lennä yhtä paljon päättömän kanan lailla. Mutta nuoruuden into on silti säilynyt 👍.

Ajattelin osallistuessani viime kerralla kuntavaaleihin, että jos minut valitaan luottamustehtävään, yritän tuuppia kunnan kehittämisen kannalta eteenpäin tärkeinä pitämiäni asioita. Olen epäonnistunut surkeasti, jota pyydän erityisesti anteeksi niiltä, jotka minua äänestivät.
Yksi, voisi sanoa kärkihankkeeni oli saada Hyrylän Urheilukeskuksen yhteyteen Urbaani Caravan-Camping. Parhaimmillaan olen saanut aikaan vain joitakin myönteisiä kommentteja somessa. Ja nokakkain enemmän tai vähemmän myötätuntoisia nyökyttelyjä.

Ehkä olenkin vain aivoiltani pehminnyt, pitkän iän vanha mies, joka ei enää ymmärrä omaa tilaansa eikä maailman menoa muutenkaan. Ja olen kuin kuuluisa veneestä pudonnut eno.

Tilanne on jotenkin
samanlainen, kun lähes 20 vuotta sitten ollessani
Sininauhasäätiön boss ja lähdimme puuhaamaan Amerin taakse asuinyhteisöä, joka sai nimekseen Mutterimaja.

Sekin ajatus junnasi vuosia paikallaan, kunnes järjestimme kaikille avoimen, Asunnottoman yön tapahtuman ravintola Kaiffarissa.

Siellä paikallisesta väestä kootun orkesterin siivittämänä poliittiset päättäjät löivät kättä päälle kanssani koko jengin edessä. Ja lupasivat, että tällä asialla politiikan tekeminen loppuu tähän iltaan.

Tämä piti, jonka jälkeen hanke eteni valon nopeudella. Satapäinen, tuusulalainen joukko onkin saanut Mutterimajalta kodin ja uuden elämän alun. Olin ylpeä kotikunnastani.

Mutta nyt ei minulla ole vähäistäkään valtaa. Eikä ole Urbaani Caravan-Campingin toiminnan pyörittäjääkään. Eikä keiden kanssa löisimme yhdessä kättä päälle 😢.

On vain satavarmasti tuhannen taalan idea ja alue. Joka sekään ei ole minun vaan kunnan. Osin parkkikenttää ja osin ei sitäkään. On vaan niin sanotusti raakamaata, jolla toki on kaava. Ainakin jonkinlainen 😁.

Kuvassa olevan alueen takanakin taitaa olla kunnan omistamaa, rakentamatonta maata useampi hehtaari.

Usein visioin mitä kaikkea Hyrylä tarjoasi turisteille, omalla matkailuajoneuvolla kulkeville ja ylipäätään matkailjoille, pyöräilijöille, telttailjoille ja miksei interrailaajillekin.

Hyrylä tarjoaa oivallisen yhteyden joukkoliikenteineen pääkaupunkiin, Rantatien ainutlaatuisuuden, Urheilukeskuksen monipuoliset, ympärivuotiset harrastusmahdollisuudet tennis- ja jäähalleineen sekä uimapaikkoineen. Kauppoja, ravintoloita, luontoa, pyöräilyreittejä, Tuusulanjärven ja - joen virkistyskäytön jne. Mahdollisuuksien kirjoa vain hieman raapaistuna.

Tänä kesänä Kyläkauppa Keskisen on tarkoitus laajentaa campingalueensa 500-paikkaiseksi. Paikkakunnalla, joka on kaukana kaikesta ja jolla on tarjota vain kaupallisia palveluita. Tuusula pystyisi helposti samaan ja enempäänkin. Kenenkähän kanssa istuisimme tuumaamaan seuraavaksi?

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ei urheilukeskuksessa yksinkertaisesti ole tilaa eikä tilausta Camping-alueelle. Nimensä mukaisesti se tulisi jatkossakin pyhittää urheilulle palvelemaan meitä kuntalaisia ja muita urheilun ystäviä. Sinun ottamasta kuvastakin näkee, että alueen laajentaminen on jo alkanut. (Kuplahallin tilalle tulee monitoimihalli, sen viereen uusi fudiskenttä jne.) Urheilukeskuksen tila on rajattu ja tilaa laajentamiseen tarvitaan jatkossakin.

http://cityplanneronline.com/Tuusulankunta/tulevaisuudentuusula

Yllä linkki urheilukeskuksen suunnitelmiin.

ps. Ainut tyhjä tontti on vanhan raviradan tontti ja kunnalla varmasti suunnitelmissa houkutella siihen uusi Meira Nova tms.

For life kirjoitti...

Ottamani kuvan takana, ennen ravirataa on myös, olisiko 3 hehtaaria rakentamatonta, kunnan omistamaa maata.