Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Hammastenkiristysmateriaalia vihreitä inhoaville

Hallitus järjesti tänään tiistaina 7. huhtikuuta koronatilannekatsauksen. Aiheena rajaliikenteen tiukentamiseen liittyvät hallituksen linjaukset.

Paikalla olivat vihreä sisäministeri Maria Ohisalo, vihreä ulkoministeri Pekka Haavisto, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä entinen vihreä, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka 😁.

Tällä joukolla linjataan nyt valtakunnan rajaliikennettä, joka tietty koskettaa tavalla tai toisella koko kansaa, meitä kaikkia siis.

Hyvä edustus vihreiltä. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen edustaja kertonee, että kaikki tehdään lainkirjainten mukaan. Hänen, etupäässä ruotsinkielisen avauspuheenvuoron perusteella näyttivät ruotsinkieli ja Ahvenanmaan tarpeet olevan varsin tärkeitä.

Tämän satuttua silmiini ja korviini, palasi mieleni vuosikymmenten taakse, kun olin Jyväskylän maalaiskunnan vihreä valtuutettu muistaakseni neljän naisen kanssa.
Vähän sama ilmiö kuin Tuusulassa, mutta täällä kuusi tai seitsemän eniten ääniä kunnallisvaaleissa saanutta olivat naisia. Loistava joukko. Vaikka sainkin eniten miehistä ääniä, sillä en yltänut edes varavaltuutetuksi.

Mutta takaisin Jyväskylään. Mitättömän poliittisen urani ehkä parhaan palautteen sain keskustalaiselta valtuuston puheenjohtajalta. Joka kahviossa huusi, että pidä Soini ne naisesi kurissa, sillä ne käyttävät enemmän valtaa kunnassa kuin koko Keskustapuolue.

Pidin palautteesta, sillä takana oli valtaisi määrä tunnetta ja se tuli taatusti Keskustan Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Pekka Toivosen sydämestä 🤣.

Aamutuimaan pohdin sitäkin, kun Suomessa on tapana, että presidentiksi valittu eroaa puolueesta. Ehkä korostaakseen, että hän on ja haluaa olla koko kansan presidentti.

Mutta kun valitaan kaupungin- tai kunnanjohtajaa sekä pormestareita, tuntuu, että puoluetausta vain korostuu ja jotkut valituista pitävät sitä kovastikin esillä. Miksiköhän näin? Onkohan ajatus pitää puolueensa tuella mahdollisimman paljon näkemyksistään kiinni ja valtaa omissa käsissään? Ehkä tarkoitus ei olekaan sama kuin presidentillä?


Ei kommentteja: