Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 20. maaliskuuta 2020

Tasan eivät käy byrokratiat

Netti on pullollaan mielipiteitä ja kaikkien asioiden asiantuntijoita. Yksi ryhmistä on he tai ne, jotka tulevat tai ovat Thaimaassa vuodesta toiseen ja haukkuvat vähän kaikkea maahan liittyvää päivästä toiseen.

Lähes kaikki ovat tyhmiä ja lähes kaikki on väärin ja hankalaa. Nykyisin varsinkin viranomaisvaatimukset, joiden kanssa olen itse yli vuosikymmenen selvinnyt erinomaisen loistavasti ilman mitään vaikeuksia.

Eilen sattui silmiini yhden suomalaisen kokemukset, kun hän halusi thaimaalaisen ystävänsä käymään Suomessa.

Luin hänen kirjoittamansa tarinan pariin, kolmeen kertaan. Viimeisellä kerralla yritin etsiä kohtaa missä suomalaisviranomaiset päästäisivät thaimaalaisen maahan helpommin kuin vastaavasti Thaimaa suomalaisen. Etsinnän tulos ei ollut hääppöinen.

Tämän linkin takana oleva kertomus on asiasta kiinnostuneille mielenkiintoista luettavaa ja arvatenkin viranomaiskäytäntö edelleen vaatimuksiltaan samaa luokkaa.

Sen luettuaan on (Thai)maahan menijän, tulijan tai siellä olevan suomalaisen hyvä kysyä itseltään, että mitä minä oikein valitan ja ovatko saapumisen edellytykset kuinkakin tasan maiden ja kansalaisten välillä?

Ei kommentteja: