Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 16. maaliskuuta 2020

Elämän tähden, musta joutsen ja Korona

Elämän tähden -yhdistyksen tarkoitus on muun muassa kaiken elämän, niin ihmisten, eläinten kuin kasvienkin suojeleminen ja elämänlaadun parantaminen. Joten voi hyvinkin ajatella, että virusten mukanaan tuomat, mitä kaikkea vaikeutta ne sitten ovatkaan, kuuluvat yhdistyksen toimenkuvaan. Mutta mitä voimme tehdä kuin osaltamme noudattaa annettuja ohjeita ja jakaakin niitä? Sekä virittää keskustelua esimerkiksi siitä kuinka tämän kaiken muut ja itsekin koen seitsemänkymppisenä.

Kuvan liiveissä on yhdistyksen logo ja vähän muutakin. Muun muassa joutsen, joka on Suomen kansallislintu.

Maailma luulikin vielä 1600-luvun loppuun, että kaikki joutsenet ovat valkoisia. Kunnes 1697 Australiasta löytyi liivien selkämyksen musta joutsen.

Musta joutsen – tapahtumien todennäköisyyttä pidetään niin pienenä, että niihin varautumisen katsotaan tulevan liian kalliiksi, toisin kuin tunnettuihin riskeihin.

Kun niihin ei riittävästi varauduta, vaikutukset ovat valtavia. Mustia joutsenia voivat olla esimerkiksi maailmanlaajuiset ja uudenlaiset, tappavat virusepidemiat. Kuten Korona.

Ajattelen, että lääkettä siihen ei tähän hätään keksitä, joten se tarttuu kohteisiin niin kauan kuin se löytää tartuntapintoja joissa elää. Enkä tosin tiedä sitäkään saako ihminen tartunnan saatuaan jonkinlaisen immuniteetin. Yritän uskoa, että se ei tartu uudestaan ainakaan kovin helposti. Vaikka sanotaanhan niinkin, että salama ei lyö kahta kertaa samaan paikkaan.

Nyt aamulla pohdin katsonko minulle jaetut kortit loppuun ja tähtään kuun 29. päivälle varaamalleni ja maksamalleni Finnairin lennolle.

Yhtiön eilinen ilmoitushan oli, että huhtikuun alusta se ei lennä enää Thaimaahan, mutta aloittaa lähes kaikkien lentojen alasajon välittömästi.

Suomessa on edessä 2 viikon karanteeni, jolla pyritään minimoimaan, etten tartuta muita, jos mukanani kulkee Korona.

Suomessa myös yli 70 vuotiaat ovat eilisen ilmoituksen mukaan karanteenissa, jonka kestoa ei tiedä kukaan. Tämä ehkä siksi, että iäkkäiden riski pienenee saada tartunta muilta.

Eläkeläisten uimahallilipun lisäksi koen, että senioreistakin pidetään nyt aivan erityistä huolta. Koska itsekin olen asioiden hoitajia kuntiin ja Kukkulalle ja Mäntyniemeen valinnut, tiedän että he kaikki tekevät parhaansa suomalaisten hyväksi.

2 kommenttia:

SIILI kirjoitti...

Oliskohan mustan joutsenen todennäköisyys samaa luokkaa ihmis albinon kanssa.

For life kirjoitti...

https://www.tiede.fi/keskustelu/60355/ketju/romanileirista_loydetty_vaalea_tytto_albino