Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Blogi, omat Facesivut ja -ryhmät

Aina silloin tällöin olen pohtinut lyhyiden videon pätkien tekemistä ja julkaisemistakin. Niitä taidetaan sanoa videoklipeiksi.

Mutta aina se on jäänyt, sillä se tarkoittaa jälleen kerran uuden opettelua. Jäänkin liian helposti siihen, että mieluummin hyväksyn tuttua turvallista turhuutta ennen kuin otan askeleen johonkin uuteen. Usein tosin yhtä turhaan 😄.
Nyt sen teen. Mahdollista epäonnistumista en taida juuri anteeksi pyydellä, sillä omathan ovat sivuni. Kunhan kokeilen.

Aikaa minulla on, josta muutenkin käytän vain pienen pienen osan mihinkään hyödylliseen. Kunhan keskustelen kasvien ja eläinten kanssa. Ja jos ei niitä ole, saatan sanoa ihmisillekin jotain.

Eniten aikaa menee kuitenkin hyödyttömään, joista hyödyllisin on nukkuminen. Kakkosena taitaa tulla sosiaalinen media, sillä pidän siitä nukkumistakin enemmän. Vaikka unimaailmanikin on usein oikein kiehtova. Aasiassa ollessani näen unia enemmän ja touhuankin niissä yhtä jos toista.

Sosiaalinen media, toisin kuin lehdet, kirja, radio tai televisio, on vuorovaikutteinen. Se onkin paljon muuta kuin lukemista, kuuntelua ja katselua. Joissa kyllä monessa niissäkin on vähintään kommentointimahdollisuus. Toki se voi olla vain passiivista osallistumista, sillä somessa on runsaasti väkeä, jotka vain seuraavat muiden tekemisiä. Sen heille kaikille ilomielin suon, vaikka joitakin se tuntuu ärsyttävän.

Kämmenenkokoinen älylaitteeni on minullekin myös kuuntelua ja katselua. Eniten aikaa vievät sanomalehtien luku, elokuvien tai sarjojen katselu sekä musiikki.

Elisan sähköiset kirjatkin saavat oman aikansa. Siellä minulla on menossa tällä hetkellä tanskalaisen dekkaristin yhdeksäs kirja, jota voi sanoa läpimurtoteokseksi. Nimeltään Hirtetyt koirat.

Itse käytän viestinnässä eniten aikaa Elämän tähden -blogeihin, joita on vuosien saatossa syntynyt ensin Päiviksen kanssa yhdessä ja nykyisin yksin yli 3000 kappaletta. Ne linkitän usein aiheen mukaan ylläpitämilleni Facebook-sivuille.

Nyt tätä kaikkea, josta tiedän itseni kera olevan iloa myös joillekin muille, täydennän valokuvien lisäksi myös videoklipeillä.

Se on minulle täysin tuntematon alue. Aikaansa saa vielä odottaa jo kertaalleen Päiviksen kanssa perustamani Podcast-radioasema.

2 kommenttia:

Lasten ja hellan välissä kirjoitti...

Kyllä on hienot maisemat! Todella kaunista

For life kirjoitti...

Kiitos palautteesta.