Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 14. helmikuuta 2020

Joillakin suomalaisilla on Thaimaassa tosi kurjaa

Jotenkin on tällä puolen vuoden Aasian sessiollani sattunut kohdattavaksi Thaimaahan tyytymättömiä suomalaisia enemmän kuin aiemmin. Tai sitten olen vaan kuunnellut ympärilläni tapahtuvaa negatiivisemmalla korvalla.

Olen kuitenkin jonkun kerran oikein pysähtynyt ajattelemaan mikä on muuttunut tai onko käytännössä mikään?

24-tunnin ilmoittautumisesta on Googlessa penkomisen perusteella puhuttu vuosikaudet. Mutta se lienee totta, että tämän suhteen ovat tällä hetkellä viranomaisetkin valppaampia. Itse en ole sitä vielä koskaan tehnyt, joten jossain mutkassa sekin voi olla edessä. Tai sitten ei.

Elämöintiä on myös aiheuttanut se, että määrätyillä maahantuloluvilla eli viisumeilla viranomaiset edellyttävät matkan keston aikaista vakuutusta sairauksien ja tapaturmien varalle. Itselle ei ole siitä riesaa ollut, vain yksi paperi lisää. Sillä näillä vaivoilla ja iällä en tänne ilman matkavakuutusta edes tulisi. Ja onhan se jotenkin oikeinkin, että maksan omat sairauskuluni, kun en kerran maahan verojakaan maksa.

Kolmas itkemisen aihe on vahva baht, jota kait aika moni suomalainen toivoisi omasta valuutastaan. Oli se sitten markka tai euro. Ketkä ulkomaalaiset täällä Thaimaassa jotain omistavat, eivät itke. He saavat tietenkin nykykurssilla bahteilla myymästä omaisuudestaan paljonkin enemmän esimerkiksi euroja kuin vuosikymmen tai kauemmin aikaa sitten. Jos siis saavat saman hinnan kuin ostaessaan.

Se ei oikein logiikkaani aukea, että minkä pitäisi muuttua, kun lavataksikin on iät ja ajat maksanut 10 bahtia. Ennen 20 senttiä ja nyt 30, joka johtuu heikosta oman valuutan kurssista. Tai Soda Water saman verran kaupan portailla juotuna ja siitä ylöspäin juomapaikasta riippuen. Tätäkin voi pohtia Suomessa, kun ostaa R-kioskilta wichypullon ja menee juomaan sen harvakseltaan kulkevan joukkoliikennevälineen takapenkille. Että mitä sama lysti Suomessa maksaa.

Nyt pidän majaani parin kuukauden ajan Paradise Parkissa ja maksan kaksiosta kuvan piha-alueella alle 250 euroa kuukaudessa palvelumaksuineen ja loppusiivouksineen.

Siinä on mukava altaalla pohtia, että mitä maksaisi kuukausi vaikkapa Suomen kylpylässä. Ja saako siellä hierontaa altaan reunalle. Tosin kun en ole pyytänyt, en tiedä saako täälläkään. Sen kyllä tiedän, että huoneeseen saa. Jota sitäkin palvelua on moneen lähtöön. Kertovat muut 🥴.

Toissapäivän iltana päätin mennä ulos syömään. Ja valitsin aivan nurkan takaa paikallisen, joskin etupäässä ulkomaalaisille tarkoitetun ruokapaikan. Tilasin kanaa riisillä ja vihanneksilla sekä kyytipojaksi pullollisen kivennäisvettä. Lasku oli 60 bahtin paikkella, eli vapaaehtoisine tarjoilupalkkioineen reippaat pari euroa. Sillä sai lisäksi hyvin ystävällisen palvelun ja kohtelun. Joka tosin olisi tullut ilman tippiäkin. Ainakin yhden kerran.

Näitä samoja suomalaisia tuntuu närästävän, kun somessa vertaan (Thai)maan käytäntöjä Suomeen. Mutta ehkä heidän polttoaineensa arkeen ja juhlaankin on voida pahoin, jonka heille suon. Ja ymmärränkin nykyisin jo aika hyvin.

Itselleni paljon pitää vielä muuttua kehnompaan suuntaan, että minut saa mukaan joidenkin suomalaisten nurjamielisyyteen maata kohtaan. Ja Finnairia, jolla ei ole pakko kenenkään lentää. Varsinkaan Thaimaahan 🤣🤣.

2 kommenttia:

Jassu kirjoitti...

Hienoa Jorma, samoin ajateltu ja nautittu lomastamme.Täkäläisillä hinnoilla elämme ja syömme paremmin kuin Suomessa. Jos mennään ulos syömään, kohteeksi valikoituu paikallinen pieni ruokapaikka

For life kirjoitti...

Kiitos palautteesta.