Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 27. tammikuuta 2020

Mieron tiellä

Nykysuomen sanakirjan ja Suomen kielen perussanakirjan mukaan "miero" tarkoittaa "kodin ulkopuolella oleva maailma, vieraat". Sitä käytetään tavallisesti maailmalla, varsinkin kerjuulla olemista ilmaisevissa sanonnoissa, esim. "koditon mieron kulkija", "kiertää mieroa kerjuupussi olalla", "hakea mierolta leipäänsä", "turvautua mieron sauvaan" = kerjuuseen, "joutua mieron armoille, tielle" = joutua kodittomaksi, usein kerjuulle.

Tällä hetkellä olen tätä siltä osin, että Thaikotimme ei ole käytössäni Päivisen siellä ollessa. Olen siis mieron tiellä, kodin ulkopuolella. Edellisyön nukuin Ravintola Helmen salivastaavan, kuvan Pojun olohuoneen lattialle sijoitetulla patjalla. Seuranani aika liuta, osin ison osan ilmassa elämäänsä viettävien pikku inisijöiden kanssa. Pitivät hereillä, joten ei ollut innostusta blogin kirjoittamiseen seuraavana päivänä.

Olin jo lähdössä Harrikalla 500 kilometrin päässä olevaan Roi Etiin katsomaan Riisipellon Koiraa, kun muistin, että pyörän vakuutuskirjahan on Harley Davidson -liikkessä ja piti poiketa sitä noutamaan. Siellä sitten ihmettelin, että miksi he sanovat minulle, että kam tu molou, not tu dei. Mutta sitten muistin, että olin unohtanut eläväni sunnuntaita, jolloin pyöräfirman toimisto on kiinni.

Kuvassa Paradisen hissin nappularivistö,
jossa 13 sijaan on kerros M
Oli siis etsittävä yösija, joita toki täältä löytyy lähes joka lähtöön. Sitten muistin oivan veikon, joka ei ole Veikko vaan Timo, alias Lede. Joka jossain mutkassa sanoi, että tervetuloa yöksi sohvalle.

Siellä sitten vietin yöni ilman ensimmäistään inisijää. Ensimmäisen kerran näin ja koin kuinka hienosti grap-palvelu toimii, kun haluaa ruokaa kotiin toimitettuna. Netistä löytyi Paradise Condoniumin läheltä yli sata ruuan tekijää, joiden tuotteet kotiin tuo niin halutessa niin sanottu grap-mopo.

Nyt tilasimme Pizza Hutista pizzaa ja pari kana-annosta sekä vettä. Kotiin tuonti maksoi 10 bahtia eli noin 30 senttiä. Jos olisimme tehneet tilauksen vuoren toiselta puolen, olisi kuljetus maksanut peräti euron. Loistava keksintö koko Grap.

Ei kommentteja: