Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 13. joulukuuta 2019

Jormaksen joulukalenteri, 13. luukku

Jos olisin taikauskoinen, jota toki hieman olenkin, kuten me kaikki tavalla tai toisella, niin tänään olisi päivä, jolloin tähtien asento on siihen otollinen. 13. päivä ja perjantai.

Tämän aamun joulukalenteria availlessani toivoin aiheen olevan enemmän jouluvaloinen. Mutta ei, on vielä viivähdettävä päivä lapsissa, joiden äidit ovat tehneet rauhaisan maailman näkökulmasta yhden elämänsä suurimmista virheistä.

Sen vuoksi heidän jouluunsa ei tuiki perinteinen joulun tähtönen. Mutta ehkä lapset saisivat siitä jotain, jos he pääsisivät jouluksi kotiin. Mitä muuta se silloin olisikaan kuin nykyinen teltta taivaan alla. No, joulun Vapahtaja syntyi talliin.

Hyvä joulu ei tarkoita maallista mammonaa ja sylissäni olevalla, filippiiniläisen peltikodin lapsella on elämä turvallisesti reilassa, vaikka aineellinen köyhyys on alati läsnä.
Kirjoitin eilen al Holin suomalaisäideistä sekä heidän lapsistaan. Myös niistä, joiden vanhemmat ovat kuolleet. Olin jo jättämässä aiheen, mutta sain monta kymmentä palauteviestiä. Jotka tulivat sinne minne pitikin, mutta eivät ehkä saaneet aikaan mitä piti. Siksikin joulun 13. päivän perjantain adventtikalenteri sai tämän muodon.

Ajattelussani ei mikään yön aikana muuttunut. Käsitykseni vain vahvistuivat. Itselleni on selvä asia, että niin äidit kuin lapsetkin tulisi saada Suomeen, vaikka se tarkoittaisi joidenkin äitien kohdalla vuosienkin vankilatuomioita.

Voi myös olla, että on kuten joku palautteessaan sanoi. Etten näe nokkaani pitemmälle. Sillä en ymmärrä edes sitä kuinka turvallisuusriski Suomessa pienenee sillä, että äidit eivät tule nyt Suomeen. Mielestäni hän kuka näin uskoo, ei näe edes nokkaansa.

Ajatteleeko joku todella niin, että homma on hoidettu, jos äiti vastaa tekonsa seurauksista Syyriassa ja sen jälkeen palaa Suomeen Syyrian lähettämänä? Sillä tähänhän on oikeus kaikilla Suomen kansalaisilla.

Meidän toinen aamulla ilmestyvä iltapäivälehtemme on myös asiaa hieman perusteellisemmin selvittänyt. Sen voi lukea tästä.

Ei kommentteja: