Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 12. joulukuuta 2019

Jormaksen joulukalenteri, 12. luukku

Suomen viranomaisilla on melko tarkat tiedot al-Holin leirillä Syyriassa olevista suomalaisista. Leirillä kerrotaan olevan kymmenkunta suomalaista naista ja kolmisenkymmentä lasta. Suurin osa lapsista on hyvin pieniä. Yli puolet on alle viisivuotiaita ja osa heistä on syntynyt leirillä. Joukossa on ehkä myös muutamia orpoja.

Vanha Finnairin mainos sanoi "Illaksi kotiin". Kun ajattelen näitä kaukana Suomesta olevia varsinkin näin joulun alla, on hartain rukouksesi Finnairia mukaillen, "Jouluksi kotiin,  vaikka se ei menisikään aivan protokollan mukaan".

Yhteisiä asioita hoitamaan olemme valinneet Brysseliin ja Arkadianmäelle reippaan parisataa asiamiestä ja -naista sekä Mäntyniemeen pressan.
Laumassa on pari henkilöä, jotka nauttivat tällä hetkellä hyvin suurta kansan suosiota. Heistä Sauli Niinistöä olen kunnioittanut aina, mutta toinen on menettämässä orastavan arvostukseni.

Jussi Halla-ahon alamäki alkoi toissa päivänä, kun luin, ettei hän ole valmis laittamaan juuri tikkua ristiin Teuvo Hakkaraisen puolesta. Jolla menee tällä hetkellä viinaa kurkusta alas enemmän kuin hyväksi olisi.

Jussin mielestä hän ei juuri mitään voi, vaan vastuu on Suomen kansalla. Hän ajattelee eri tavalla kuin sotiemme veteraani, joka sanoi, että kaveria ei jätetä.

Jos olisi valta, antaisin miehelle kenkää. Tosin en vielä tästä syystä, vaan siksi kuinka hän ajattelee kaukana Suomessa olevista suomalaislapsista. Ja heidän äideistään.

Jussille ei riitä, että liemiinsä saa hukkua puoluetoveri, vaan ilman apua saavat jäädä myös suomalaislapset. Ja vain siksi, että etiketin mukainen apu ei yllä tai heidän äitinsä ovat valinneet väärän tien. Tältä osin samaan nippuun kuuluu Kulmuni ja varmasti moni muukin.

Jussia kiinnostaa ainoastaan mikä lisää kannatusta ja mitä ulkoministeri Haavisto on tehnyt, jota ei hissun kissun vallan sokaisema Halla-aho tiedä.

Haavisto on ainoita valtaa pitäviä, jotka ovat valmiita, oman työpaikkansakin kustannuksella tekemään kaikkensa, jotta lapset, kuten myös äidit pääsisivät jouluksi kotiin.

Ei kommentteja: