Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Jormaksen joulukalenteri, 8. luukku

Niilo ei käytä alkoholia
Suomen itsenäisyyspäivän liepeillä on myös thaimaalaisittain merkittävä juhlapäivä. 5.12. on edesmenneen, koko kansan rakastaman kuninkaan syntymäpäivä. Ainakin hänen eläessään oli merkkipäivänä alkoholin myyntiin rajoituksia. Voi olla vieläkin. Kieltoja tosin sen suhteen on muutenkin. Päiväsaikaan ei pariin otteeseen saa elintarvikaupasta ostaa alkoholia. Eikä usein alkoholitontakaan olutta 😄.

Nyt 8. päivä Thaimaassa jatkuu kylmät kelit. Joka Pattayan seudulla tarkoittaa yöaikaan 20 asteen molemmin  puolin ja päivällä noin 25 astetta tai enemmän, mutta alle 30.

Joskus olen huvittuneena seurannut, kun ihmiset Suomessa talvisaikaan pukevat koirille vaatteita. Niistä on saanut kuvan Niilokin osansa. Toki sen myös ymmärrän, sillä kyllähän koirallakin voi kylmä tulla ja olla.

Mutta Thaimaan koirien kylmyyden ymmärtämistä pitää minun aikani sulatella. Vaikka toisaalta 70-luvulla on täälläkin mitattu pakkasasteita. Ainakin yksi ja risat 🤣.

Eilen luin olevan niin kylmää, että ihmiset maaseudulla saattavat lämmitellä nuotioilla keskellä päivääkin.

Mutta ihminen on joiltakin osin hyvinkin sopeutuvainen. Onkin eksoottista tavata +35 asteen lämmöstä lähtenyt thaimaalainen -35 asteen pakkasen ympäröimänä myymässä lihaa ruokakaupassa Lapin perukoilla.

Sopeutuvaisuus lienee yksilöllistä. Toinen ei pysty ymmärtämään, kun joku haluaa syödä Thaimaassa omien tottumustensa mukaista ruokaa. Kuten lihapullia tai vaikkapa HK:n Sinistä.

Tältä osin olen samassa sopeutumattomien veneessä. Sillä en ymmärrä miksi ihminen ei voisi syödä mitä ruokaa haluaa missä tahansa, jos ei tule syömään sitä minun lautaseltani.

Ei kommentteja: