Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. joulukuuta 2019

Filippiineillä, osa 2

Eilen kirjoitin ensimmäisen osan nimellä Filippiineille, joten olkoon tämä osa 2 nimellä Filippiineillä.

Ehkä kuukauden kestävän reissuni kaksi ensimmäistä yötä vietin tai vietimme Manilassa hotellista, josta julkaisen jonkun kuvan. Hieno ja aivan valtavan kokoinen kortteeri, jossa tasokkaammat huoneistot maksavat varmasti hunajaa.

Me tai oikeastaan vain puolet ryhmästä majoittui hieman hillitymmin, noin 50 euroa yö.

Osa meistä ninittäin lähti Viktor Linen bussilla yötä myöten Olongapoon, sillä hotelli oli täynnä. Tai niin ymmärsin. Olin varannut etukäteen vain yhden huoneen, koska en tiennyt vastaanottajajoukon määrää.

Kun illalla kävimme altaalla, huomasin, että turvajärjestelyt olivat paljon tarkemmat kuin missään aiemmin kokemassanani, vastaavassa paikassa. Pelkästään rannekkeen saamiseen piti täyttää lipuke jos toinenkin ennenkuin päästiin suljettujen porttien taakse.

Kun saimme aiemmin huoneen ja huonepalvelija tai mikä lieni, halusi 1000 peson "securirymoneyn" ajattelin sen menevän sen sileän tien, siilä mitään kuittia ei summasta herunut. Ja kun olimme lähdössä, ei respassa kukaan tiennyt asiasta mitään. Onneksi olimme ottaneet puhelinnumeron talteen ja kuinka ollakaan, tuli ystävällinen nainen tarkistamaan huoneen jäljiltämme. Ja palautti myös sinne unohtamamme laturin 🤟 sekä tonnin, johon oli niitattu pieni infolappu. Joten se oli sama seteli, jonka olin pari yötä aiemmin antanut. Pyyhin nurjahkoista ajatuksistani ison kasan pois.

Kun sitten odottelimme kyytiä linja-autoasemalle, huomasin saman tarkkuuden jatkuvan. Jos jollakin oli märkää ihossa, palautti hotellin ovinainen tulijan talon ulkopuolelle kuivaamaan itsensä. Jostain syystä hän ei myöskään hyväksynyt, jos pyyhe roikkui päässä tai oli kierretty turbaaniksi hiusten ympärille.Ei kommentteja: