Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 23. marraskuuta 2019

Pattayan A Juhana Keronen alias Gizmo

Kirjoitan paljon blogeja itsestäni, mutta harvemmin mitään kriittistä, henkilökohtaista toisesta ihmisestä. Mutta joskus niin teen, kuten nyt.

Gizmolla ja minulla on sellainen puolijulkinen kaveruus/mitätöinti-projekti, jossa vähättelemme ja tölvimme toisiamme. Hän sanoo entistä työnantajaani, Sininauhaa ompeluseuraksi ja samaan aikaan hän pitää itseään päätoimittajana. En tiedä hänen työmaansa vaaratekijöitä, mutta Sininauha lienee niitä harvoja ompeluseuroja, jossa tekijä saa silloin tällöin työnsä puolesta katsoa 9 millisen piippuun.

Keronen hankkii leipänsä ja ennen kaikkea juomansa omalla työllään. Tästä(kin) syystä häntä kunnioitan, sillä yrittäjyys Thaimaassa ei ole ulkomaalaiselle aivan helppoa.

Siksi, että hän käyttää julkaisujaan periäkseen julkisesti joskus kiistanalaisiakin velkojaan, tiputtaa hänet maailmassani maan pinnalle ja rakoonkin. Enkä arvosta sitäkään, kun hän uhoaa käryttävänsä milloin kenetkin maanmiehensä luvattomasta yrittämisestä.

Ehkä hän onkin tässä suhteessa yhtä ainutlaatuinen päätoimittajana kuin Sininauha ompeluseurana.

Hän sanoo juovansa koska voi, muttei tunnusta ymmärtävänsä, kun sanon, että hän juo, koska ei voi olla juomatta. Minä taas voin olla juomatta koska voin juoda tai olla juomatta. Kymmentä vuotta lyhyempää aikaa en edelleenkään ryhdy juomaan. Ja koska ikääkin on aikuisen verran Gizmoon verrattuna, haluan elää ja kuolla selvinpäin.

Keronen on minulle juova alkoholisti ja itse olen osani juonut alkoholisti. Mutta kuten sanoin, arvostan häntä ja kuka miestä tosissaan haukkuu, nousen rinnalle puolustamaan.

Jomtien Pattaya Beach Faceryhmästä Gizmo erosi, koska siellä on hänen käsityksensä mukaan liikaa Soinia. Vastaavasti luen hänen julkaisujaan, aina kirjoista lähtien. Siksi, että niissä on paljon Kerosta.

Vaikka hän ohessa olevan kuvankaappauksen mukaan sanookin toimittajan tietävän mikä on uutisen arvoista, on hänelläkin tässä oma, sokea pisteensä. Hän ei näe arvoaan, jos joku kirjoittaisi kirjan hänen, sanoisinko toilailuista kännipäissään.

Tämän arvion teen palautteen perusteella. Sillä sangen usein kuulen, että on mukava lukea sosiaalisesta mediasta, kun sanailen itseään päätoimittajaksi kutsuvan Gizmon kanssa.

Pancho Marjak esimerkiksi, jonka ansiot vesiskootterikisojen maailmanmestarina ovat yhtä turhat kuin omanikin, ottaa kantaa sivistyneeseen keskusteluumme kaikkien silmien alla, että "ottakaa popcornit esiin, nyt se alkaa 😆😆.

Ei kommentteja: