Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Osaomistuskoira Niilo

Luin kirjoituksen kuningatar Elisabethista kuinka hän hemmoittelee koiriaan, joita hänellä on ollut yli 30.

Se sai pohtimaan ja kirjoittamaankin miten on tältä osin osaomistuskoira Niilon laita ja elämä. Ja kyllä vain, luksuselämää sekin elää eikä siihen tarvita kuningatarta. Eikä presidenttiä, joka vastaavastl palvelee vaimoineen valtakuntamne ykköskoira Lennua.

Mutta minäpä kerron Niilon elämästä jotain mitä mieleen tulee Thaikodin aamussa koirankarvan verran yli kuusi.

Vakituisia asuntoja Niilolla on kolme. Yksi on Merikonttikoti Jokilaaksossa, jossa se viettää paljon aikaa luonnossa ja kesäisin.
Silloin hän tai se on myös paljon Tuusulan Jokelassa, toisessa kerrostalokodeistaan. Sopivan matkan päässä junaradasta, vaikkei Niilo juuri joukkoliikennettä käytä. Sitä se tosin myös käyttää. Ehkä eniten kolmannessa kodissaan, Mellunmäessä. Arvatenkin Kivikylän pysäköintiongelmien vuoksi, sillä koirapysäköintipaikkoja ei koirien yksityisautonkuljettajille vielä ole.

Kaupungin keskusta onkin tullut tutuksi Niilolle shoppailureissuilla, joita se tekee ihmispalvelijoidensa kanssa. Niitä sen maailmassa on neljä, jotka ovat sille myös rakkaimmat perheenjäsenet.

Kuninkaallisten koirien tapaan Niilokin on kiinnostunut kaneista ja jäniksistä, mutta niitä ei sille kukaan metsästä ruuaksi. Tärkeitä ovat silti eikä silloin prioriteeteissa ihmismieli paljon paina.  Eikä silloinkaan, kun se tapaa omaa heimoaan koirapuistoissa tai muuten.

Ehkä sen unelmista puuttuu vain yksi, sillä tyttöystävää, jonka kanssa voisi olla silleen, Niilolla ei ole koskaan ollut.

Ruuat, joita eivät mitkään ihmisruokakaupat myy, on sen juttu, sillä ikä tuo kaikille omat vaivansa. Kalliitakin koirien extraruuat ovat. Luulen, että maksava enemmän kuin joidenkin ihmisten syömät "hanhenmaksapallerot" tai vaikka selleri.

Kunnallinen eläinlääkäri olisi outo tai ainakin uusi kokemus Niilolle. Sillä se käyttää yksityistä sairaanhoitoa ja lääkäreitä vaivoihinsa leikkauksista lähtien. Niitä varten sillä on oma vakuutus, niin ikään yksityinen sekin.

Silti ihmistenpalvelijoiden tai muiden mieliksi se ei paljon tee. Mitä nyt joskus istuu pyynnöstä ja antaa ylävitosen, jos tarjottu herkku on sen arvoinen.

Niilo on muotitietoinenkin ja sillä on oma vaatetus aina Harley Davidson kaulapannasta lähtien. Jota se ei tarvitse. Kunhan elvistelee sen kanssa joskus Harrikkatapahtumissa ja vastaavissa.

Ei kommentteja: