Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 22. marraskuuta 2019

Eräänlainen närästyksen huippu

Jossain vaiheessa rankinglistallani elämää suuremmista närästyksen aiheista olin rankannut korkealle ne, joita närästi koiran paskat tien poskessa. Ajattelen, että länkytyksen sijaan oikeampi lääke asian korjaamiseen olisi kerätä niitä pois, vaikka tuotos ei olisikaan oman koiran. Niin minä teen. Varsinkin koirapuistoissa.

Mutta miten ihminen, joka ei kykene hoitamaan omiakaan roskia kuin toisten maille, pystyisi koiransa kanssa parempaan? Siitä loistavia osoituksia ovat nakkikioskien ympäristöt viikonloppuisin. Ja kulkuväylien reunukset ylipäätään. Sekä teiden levähdyspaikat ja pysäkit. Keravanjoen kaljakelluntaa en edes mainitse 🤣🤣.

Mutta nyt ovat suuret ajattelijat ja vastuulliset kansalaiset saaneet uuden harmistuksen kohteen. Sen laitan omassa listassani piikkipaikalle ainakin toviksi. Some on nimittäin pullollaan närästystä, joka johtuu siitä, kun Pirkka-Pekka Petelius sai tunnolleen pyytää anteeksi Lapin ihmisiltä, joita koki loukanneensa vitseissään ja sketseissään.

Osaa näyttää riipovan sekin miksei se pyydä niiltä tai noilta muilta anteeksi. Toista osaa taas se, kun joku toinen ei pyydä joltain toiselta anteeksi. Ketä on loukannut milloin mikäkin, kuten  kuvankaappauksesta  näkyy. Pyydän herra Aallolta ja varmuuden vuoksi Parviaiseltakin anteeksi, että kaappasin tuohtumuksenne tähän.

Näissä(kin) asioissa luen joskus rivien välistä. Sieltä löydän usein sellaista, jota kirjoittaja ei itsekään löydä. Nyt löysin Pirkka-Pekan sketsikumppanin Aake Kallialan parahduksesta tätä. Hän nimittäin kiirehti julkisuuteen sanomaan, että hänellä ainakaan ei ole mitään anteeksi pyydettävää.

Mutta itse luin , että "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa". Ja löysinpä sieltä vielä hitusen huonoa omaatuntoakin. Kovasydäminen mies tämä arvostamani Aake. Tai sitten laillani tyhmä kuin pässi. Joka ei ymmärrä loukanneensa tai joka ei ymmärrä pyytää anteeksi. Eikä sitä voi muut opettaakaan. Sillä kannettu vesi ei kuulemma kaivossa pysy. Eikä hölmöläisten ikkunattomassa talossa säkillä sisään tuotu valo.


Ei kommentteja: