Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 11. huhtikuuta 2019

Unet ja niiden näkijät

Jormas: Luulen, että kaikki ihmiset näkevät unia. Joku muistaa aamulla ne kaikki, joku ei mitään ja me jotain siltä väliltä.

Päivis näki kerran unen vaalien alla oman kylän Antti Kaikkosesta, joka mitään sanomaton Finnairin hymy kasvoillaan jakoi sateenvarjoja vaalikarjalle. Siis Päiviksellekin. Hän tietty otti varjon, jonka avasi kotonaan varmana, että varjossa on jotain Kaikkosta mainostavaa. Mutta arvaus menikin aivan väärin, sillä varjossa lukikin kissan kokoisin kirjaimin PAAVO VÄYRYNEN. Mukava uni mielestäni.

Toissä yönä näin itsekin unen, jonka muistin aamulla. Siinä osaomistuskoira Niilo oli saanut hajun jostain eläimestä matkallamme tai retkellämme jonnekin. Sitä teimme teltassa yöpyen polkupyörälläni, josta joku ohikulkija sanoi, ettei tuo sinun pyöräsi loppujen lopuksi ilman satulalaukkuja ja tarakkaa niin hieno olekaan.

Unen selittäjänä ajattelen, että Harley Davidson oli muuttunut polkupyöräksi. Joka tapauksessa unessa Niilo jahtasi mustaruskeaa kärppää, jolla oli myös kaulapanta. Luulen, että kärppä oli oikeassa elämässämme pihassa vieraileva ilves, jonka kanssa Niilo haluaisi palavasti ottaa erän kuka määrää kaapin paikan Jokilaakson eläinmaailmassa.

Minä kuitenkin unessa otin kärpän kiinni ja nostin sen kaulapannasta syliini. Ja kiitokseksi tämä puri minua. Joten otin telttapressumme kupeesta metrin lankun sekä hakkasin vihamielisen retkitelttamme kuokkavieraan aivan litteäksi lituskaksi.

Ja päätteeksi mieli täynnä pyhää vihaa totesin, että täällä eivät Oulun Kärpät juhli. Tämä saattoi tulla ravintolan Helmen isännältä, joka löi kanssani vetoa, että HIFK vie lätkän mestaruuden kärppälauman nokan edestä.

Viime yönä olin aamulla saattanut päiviksen melkoiseen liisteriin. Unessa oltiin tilanteessa, jossa meidän piti näytellä kuollutta aina niin pitkälle, että oli mentävä mustiin, kullalla koristettuihin ruumisarkkuihin ja haudattavaksi. Päivis kertoi unessa pohtineensa, että ei ole kyllä mukavaa huiputtaa ihmisiä tällä tavalla ja ketähän hautajaisiinkin tulee.

Unen lopussa oli joku tuonut kuitenkin helpotuksen sanan ja sanonut, että arkut voidaankin haudata tyhjinä. Joten olemme vielä täällä elävien kirjoissa pohtimassa viimeisen unen selityksiä 😅.


Ei kommentteja: