Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 15. huhtikuuta 2019

Ravintola Kerhon julkisivu ja puun kaato

Jormas: Hyrylän keskustassa on hieno rakennus, Upseerikerhonakin toiminut, nykyinen kuvan ravintola Kerho.

Reipas vuosi sitten pihapiirissä tapahtui kummia. Tuusulan rakennusvalvonnan valvontatarkastajan käynnillä 24.7.2017 havaittiin, että kyseisen kiinteistöjen alueella on kaadettu suurikokoisia puita yhteensä 7-8 kpl.

Kaadetusta puista 4 kpl on tammia, arviolta useamman kymmenen vuoden ikäisiä, loppujen ollessa kookkaita kuusia. Puiden kaatamiseen ei oltu haettu toimenpidelupaa, eikä kaataminen perustunut muuhunkaan viranomaishyväksyntään, kuten esim. myönnettyyn rakennuslupaan.
Näinpä Tuusula päätti ilmoittaa asiasta poliisille esitutkintaa varten (tutkintapyyntö). Tiedossani ei ole kuinka asia on edennyt. Ravintolan yrittäjän perustelut puiden kaadoille olivat oivat muun muassa kauniin rakennuksen esille tuomiseksi. Silloin pohdin, että saattoi kotikuntani hieman ylireagoida.

Nyt olen jonkin kerran ajanut Kerhon ohi ja on käynyt selväksi mitä näkyy rakennuksesta loistavasti Tuusulantielle. Kaunis, punatiilinen rakennus on saanut yhdelle sivulle uuden osaverhouksen, josta voidaan olla montaa mieltä. Yhtä mieltä kuitenkin siitä, että nyt ainakin näkyy.

Olen kuntapäättäjä, joten itseni lisäksi esitän kysymyksen myös kotikunnalleni. Että onko poliisiviranomaisille tehty ilmoitus johtanut johonkin ja miten on noin muuten onnistuttu omasta mielestä rakennuksen esille tuomisessa?

1 kommentti:

Hirvonen kirjoitti...

Onpas outo tapaus. Vaikken mitään näistä asioista yleensä ymmärrä, niin kyllä maalaisjärki sanoo ettei puunkaatoa ihan noin vain saa tehdä. Tai ainakin vähintään voisi tarkistaa asian. Totta on, että rakennus ainakin näkyy nyt.