Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Ville ja muita valoja

päivis: Tekemällä tehty - ja taas yksi aasinsiltojen aasinsilta - on tuo otsikkoni, mutta Ville Valo on tällä hetkellä muutaman kappaleensa kautta yksi laulajasuosikeistani ja muuta valoa on tällä hetkellä täällä eteläisessä Suomessa tarjolla aivan hengästyttävässä määrin. Eilen muun muassa käynnistyi Lux Helsinki.

Jorma kirjoitti eilen, että minun blogini syntyvät ehtoolla, kun hän kirjoittelee aamuisin. Näin on ollutkin, mutta käytännön syistä olen viime viikkoina varsin usein suoltanut tekstiä jo aamulla. Illalla kun en yleensä ehdi koska silloin olen töissä.

Tänään, vapaapäivänä, ajattelin kirjoittaa blogin illalla, kun olen ensin käynyt katsomassa Lux Helsinkiä. Saisin sieltä ehkä kivoja kuvia, joilla voisi sitten vaikka kuitata koko blogin. Päätin kuitenkin kirjoittaa nyt puolen päivän aikoihin, mutta ehkä myöhemmin illalla lisään tänne jonkun kuvan. Saas nähdä.
Tässä lupaamani kuvalisäys. Finlandia-talo sai seinälleen värivaloteoksen,
jota vielä oli täydennetty jykevällä, ukkosta muistuttaneella äänellä. 

Ville Valon uusimpaan musiikkiin törmäsin Suomeen palattuani marraskuussa. En ensin tiennyt, kuka lauloi kappaletta Orpolapsi kiurun. Mutta pidin siitä, vaikka sitä välillä soitettiin radiossa lähes kyllästymiseen saakka.

Jossain vaiheessa tulin tietämään, että laulaja on Ville Valo ja soittajat ovat Agentsien porukkaa. Heillä on keskenään meneillään yhteistyö, jonka äsken kuulin poikivan pitkän kiertueen myöhemmin keväällä. Tai keväästä alkaen.

Varsinkin Helsingin keskusta on kylpenyt valomeressä, jonka mainosvalojen lisäksi saavat aikaan valtavat määrät koristevaloja. Mannerheimintie keskustassa ja Espan puisto ovat jälkimmäisestä hyvä esimerkki.

Nyt siis valoja tuli lisää Lux Helsingin muodossa. Vajaan viikon kestävä tapahtuma osui silmiini muutama vuosi sitten Ruttopuiston kohdalla, mutta nyt valoteoksia löytyy uusilta sijoilta ja kai entistä laajempana. Tätä siis menen illemmalla ihmettelemään. Jos oikein innostun, kierrän koko Lux Helsingin reitin, joka alkaa Kansalaistorilta, jostain Oodin kulmilta siis. Mutta senkin voin päättää ihan vapaasti. Teen miltä tuntuu.

Ei kommentteja: