Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 15. lokakuuta 2018

Jomtien Pattaya Beach Facebook-sivut

jormas: Olen aikoinaan perustanut otsikon nimen mukaisen Facebook-ryhmän, joka lienee määrätyillä mittareilla mitattuna alansa suurin. Siis vähän samaan tapaan mitattuna kuin suomalaiset puolueet, jotka yleensä vaalien jälkeisissä haastatteluissa julistautuvat kaikki voittajiksi. Joka tapauksessa jäseniä on puolisentoistatuhatta, mutta koska kyseessä on avoin ryhmä, on kävijöitä monesti paljonkin enemmän kuin jäseniä. Avoin tai julkinen ryhmä tarkoittaa muun muassa sitä, että kaikki sinne laitettu näkyy kaikille ja vain keskusteluihin osallistuminen tai julkaiseminen edellyttää jäsenyyttä. Ja näinhän sen on oltavakin, sillä vaikka ylläpitäjänä olenkin viime käden vastuussa kaikista julkaisuista, on kirjoittajakin tarvittaessa löydyttävä. Joka silloin joutuu myös vastuuseen mitä on ryhmään laittanut.

Oma lukunsa ovat ilkeän sorttiset pikkusielut, jotka luettuaan otsikon eivät ymmärrä kuinka sivuilla voidaan julkaista jotain esimerkiksi Bangkokista. Heidän piikittely suoraan riveille tai niiden väliin on koko totuus tai sitten he eivät nurkkakuntaisuuttaan tai luutuneisuuttaan ymmärrä, että farangi Pattaya-Jomtien akselilta saattaa käydä vaikkapa Bangkokissa. Joku vikkelämpi älyinen saattaa löytää aasinsillan vaikkapa muurahaispesästä oivaltamalla, että "aha, siellä on käynyt Thaikodin naapurintyttö ehkäpä poimimassa mustikoita". Sitä paitsi, vaikka ei yhteyttä löytäisikään, on sivuilla seinät kaukana toisistaan ja katto korkealla kaikilla muilla paitsi henkilökohtaisuuksiin menevillä alamittaisuuksilla.

Jomtien Pattaya Beach julkisen ryhmän tarkoitus on kaikkien luettavissa sivuilta, mutta myös tästä:
"Sivut on tarkoitettu kaikille, mutta varsinkin Jomtien Pattaya -kävijöille. Vinkkaamme, linkitämme, julkaisemme kuvia ja kirjoitammekin pikku juttuja tai tuokiokuvia suomalaisia palvelevista yrityksistä, tapahtumista ja tuotteista, joskus henkilökohtaisempaakin.
Sivuilla käydään myös keskustelua, kriittistäkin, mutta henkilön haukkuminen ei ole suotavaa. Mainostaa omia ja yrityksensä tuotteita sekä laittaa melkein mitä tahansa tarpeettomaksi jäänyttä kiertämään tai myydä omia tavaroita."

Ei kommentteja: