Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Matkailu avartaa

jormas: Eilisestä päiviksen blogista oivalsin hänen harrastavan matkustamista monin eri tavoin, joista en ole juuri tiennyt mitään. Sillä olen niillä näemmä mukana vain, kun olen hänen vieressään. Jos silloinkaan, selvisi tänä aamuna.

Eilen päivis harrasti päivällä aikamatkailua maakunta-arkistossa, jossa hän mikrofilmien avulla matkusti joidenkin sukupolvien taakse menneisyyteen katsomaan mistä on suku peräisin. Mutta sitäkin vikkelämmin hän on kulkenut geenitekniikan avulla samoissa maisemissa, joista en ymmärrä edes termejä. Enkä sitä, että olemme sukulaisia. Jotain serkkutermiin liittyvää se lienee.

Luulin nukkuneeni yön vaimoni vieressä hänestä huolta pitäen ja toki niin teinkin. Mutta aamulla hän kertoi yömatkastaan, jota kuuntelin korvat höröllä ja silmät ammollaan. Sillä hän oli yön aikana tavannut jonkun rakennuksen pitkillä portailla Donald Trumpin. Siellä jossakin, arvatenkin Washingtonissa he olivat istuneet ja keskustelleet pitkään. Tosin keskusteluaihe oli valtameren yli kestäneellä takaisintulomatkalla kadonnut jonnekin. Ehkä se oli maailman tilanteisiin liittyviä salaisuuksia.

Päivis oli reissullaan ihmetellyt ja taputellut pressaa olalle, että kuinka näin hirveän mukavan ja tavallisen oloisen miehen kanssa oli helppo keskustella. Oli myös ajatellut miksi miestä haukutaan niin paljon ja miksi oli itsekin inhonnut häntä melko tavalla. Päivis oli vielä ajatellut, että tästä on mukava muille puhua ja ne eivät kyllä usko hänen tavanneen näinkin tuttavallisen oloisesti Yhdysvaltain presidentin.

Joten vaikka puoliso on tutun turvallisesti tuhisemassa parivuoteen toisella puoliskolla, saattaa osa hänestä liidellä jossain aivan muualla. Mutta kaikki on hyvin ja suon päivikselle oikein mielelläni monipuoliset matkailutavat, sillä onhan se yksi yhteisistä harrastuksistamme.


Ei kommentteja: