Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Kun tähtien asento on nurjamielinen

Jormas: Joskus kirjoitin, kun pää punaisena mesosin jollekin autoilijalle tai muulle kulkijalle, joka ilmestyi luvatta Jokilaakson. Ja kuinka tarpeettomana eläkeläisenä yksinäisenä odotin sitä ensimmäistäkin harhailijaa pihapiiriin, jolta voisin kysyä: "No terve, terve. Onko kiire vai istutko alas, niin tarjoan alkoholittoman oluen tai lähilähteen luonnonvettä ja kerron sinulle Jokilaaksosta jonkun tarinan?"

Mutta joskus hiillyn pihaan tunkeutujista silloin tällöin edelleen. Varsinkin, jos sillan rautaveräjä on kiinni. Niin kävi eilen, kun pihaan ajoi auto, joka itseasiassa ei pysähtynyt edes pihaan, vaan vasta kettingin taakse kasvimaan kupeeseen.

Lisää kuvateksti
Minä sitten lompsutin auton perään ja aloitin sinällään tiukasti, mutta suhteellisen ystävällisesti, että mitähän mahtanette tehdä pihassamme? Ratin takaa nousi silmini katsottuna nuori maanteiden virtuoosi, joka kännykkä kädessä ei tuntunut minua juuri kuuntelevan.  Vaan kysyi, että pääseeköhän tästä Metsälinnuntielle? Tähän puolestani kysyin, että siltäkö nyt näyttää ja vielä senkö jälkeen sitä kysyt, kun olet sivuuttanut kaksi liikennemerkkiä, joista toinen ilmoittaa, että tie päättyy ja suljetun puomin kohdalla toinen, että ajoneuvolla ajo kielletty? Lisäksi on vielä selvennyksenä lisäinfo, joka on ollut aivan nokkasi edessä, kun olet avannut puomia.

Tähän tämä teiden ritaritar, että mutta kun Google sitä ja Google tätä, jossa sitten poltin lopullisesti käämini. "Että mitä helv...iä teette pihassamme, sillä se, kuten tietänet, kuuluu kotirauhan piiriin?Varsinkin, kun alue on kieltomerkein, lisäinfoin ja puomein oikein selvästi kerrottu?" Ja jatkoin, että hyppäätkö kaivoon, jos Google niin sanoo?

Mutta seli seli vain jatkui, johon liittyi kartanlukijana istunut itseeni verrattuna nuori uroskin neitoaan puolustamaan. Ja päivis minua. Tunnelma tai lämpötila saattoi nousta autossa sisälläkin, kun he aikansa vekslailivat 8 hehtaarin pikkutilallamme autoaan ympäri ja kuljettaja kysyi apua apumieheltään, että soitetaanko poliisit? Itse ajattelin ja sanoinkin, että no jopas on nuorten maailma mallillaan. Ensin väki tunkeutuu pihaamme ja kun sitten omistajan ominaisuudessa selvittelen aikeita, niin he ovat sitä mieltä, että pitäisikö soittaa poliisit.

Läksiäislahjana nousi vielä nuoren uroon keskisormi ikkunasta kurkottelemaan aurinkoa ja katsettani. Vielä siinä vaiheessa ajattelin, että tämä tästä. Mutta kun eivät saaneet mennessään itse avaamaansa porttiakaan kiinni, niin ajattelin, että kirjoitan aiheesta huomisen blogini. Jossa samalla kuvan muodossa raotan vuorostani heidän yksityisyyttään maustettuna rekisteritiedoilla. Mielestäni se on samassa suhteessa, kun kotirauhan rikkominenkin.

Tiedän kyllä, että reaktioni ovat lievästi ylimitoitettuja. Mutta kun tarpeeksi monta ilkivallan tekoa korjaa ja anastettua tavaraa korvaa uusilla sekä kiikuttaa luvattomasti tuotuja roskakuormia omalla kustannuksella niille kuuluviin paikkoihin, saattaa roiskeita saada joskus sinällään harmittomat veikot ja veikottaretkin, vaikka olisivat Hollolasta.

Ei kommentteja: