Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 29. joulukuuta 2017

Kotiseutumatkailua

päivis: Tänään teimme uuden yrityksen löytää ruotsalaisen Michael Bainesin koiratarhalle. Nyt se oli helppoa, kun määränpää oli tällä kertaa tarkasti tiedossa. Lisäksi pyörän varusteisiin kuuluu puhelinteline, josta saattoi vaivatta seurata GPS:n antamia ohjeita. Ihan viimeisen pätkän perille löysimme tien varrella istuskelevien thaikkujen avustuksella. Arvasivat, että moottoripyörällä liikkuvat farangit eivät voi olla menossa minnekään muualle kuin koiratarhalle ja viittoilivat avuliaasti meitä jatkamaan vielä vähän matkaa.

Micce itse ei ollut paikalla, mutta tarhalla olleet neljä thaimaalaista henkilökuntaan kuuluvaa päästivät meidät aidan sisäpuolelle. Koirillakaan ei näyttänyt olevan mitään sitä vastaan, että tulimme kiertelemään heidän reviirilleen. Paikka oli uusi ja hyvin tarkoituksenmukainen. Meillä ja henkilökunnalla ei juuri ollut yhteistä kieltä, mutta jokunen sana kuitenkin. Ymmärsimme, että koiria on tällä hetkellä noin 200.

Uusimmat tulokkaat olivat omissa tiloissaan ja selvästi muita konkareita arempia. Vähän niin kuin Meow's sanctuaryllakin, osa koirista oli huonokuntoisia, osa hyvinkin terveen oloisia ja hyvin ravitun näköisiä. Valkoiset koirat olivat valkoisia eli ne olivat päässeet pesulle suihkuun tai ehkä altaaseen, joita tarhalla oli ainakin kaksi kappaletta. Toinen niistä tosin oli jonkinlainen terapia-allas. Koirien joukossa kun oli jalkansa menettäneitä ja muita liikuntaharrastusta tarvitsevia.

Koiratarhan jälkeen alkoi reissun mielenkiintoisin osio. Päätimme palata kotiin pitemmän kaavan mukaan eli ajelimme pikkuteitä, jonka varrelle sattui myös muun muassa Khao Keon avoin eläintarha ja 8-jalkainen Buddha. Viimeksi mainittua tosin emme nähneet, vaikka ihan läheltä varmasti ajoimme ohi. Thaimaan kieltä osaamattomilla on välillä vaikeuksia löytää perille, sillä ihan viimeisiä tienviittoja eivät välttämättä olekaan merkitty millään ymmärrettävällä kielellä.

Jorma valoi minuun uskoa, että pysymme kartalla, vaikka välillä ajelimme hiekkateitä pitkin kaukana ihmisten ilmoilta. Jossain kohtaa oli kuitenkin pakko kääntyä ympäri, kun metsän keskellä tie päättyi jonkun matalan majan pihaan. Isäntä häipyi lannevaate päällään jonnekin sisätiloihin. Arvailin, että hakeeko pyssyn vai viidakkoveitsen. Harrikalla liikkuvia farangeja tuskin kovin usein niillä kulmilla on nähty.
Olisimme varmasti voineet pysähtyä useamminkin. Onneksi sentään tässä
entisen, maisemoidun soramontun kohdalla pidimme hetken tauon ja
ihailimme ympärillä avutuvaa maisemaa. 
Matkan varrella oli yllättävän paljon järviä tai ehkä ne olivat tekoaltaita. Maisemat olivat kauniita aina silloin, kun ajoimme pääosin asumattomilla seuduilla. Ihmisten kodit, omakotitalot, eivät useimmiten ole mitenkään silmää hiveleviä. Käsitys kodista ja asumisesta on taatusti täällä hyvin erilainen kuin meillä Suomessa. Tietysti myös köyhyys rajoittaa rakentamista. Rakennusten tärkein funktio useimmiten on suojan antaminen kovia sateita vastaan.

Temppeleitä oli tietysti siellä täällä. Niissä sen sijaan on käytetty aikaa, vaivaa ja varmasti paljon rahaakin kauniin lopputuloksen aikaansaamiseksi. Jostain syystä en kuitenkaan ole yhtään innostunut tutustumaan niihin tarkemmin. On silti mukavaa, että ne ovat niin oleellinen osa muuta rakennuskantaa ja usein keskellä kylää sijaitsevina aina ihmisten katseiden alla.

Edellisellä ja tällä koiratarhareissulla olen bongannut kiinalaisten hautausmaita. Buddhalaisen tavan mukaan vainajat tuhkataan. Krematorioiden piippuja näkyykin monen temppelin yhteydessä. Kiinalaiset sen sijaan hautaavat vainajansa. Yhdenkään hautausmaan kohdalla ei tullut pysähdyttyä, joten kuvaa hautarakennelmista ei ole tänne laittaa.

GPS on täällä(kin) ajellessa aivan ehdoton laite. Jos olisimme ilman sitä päätyneet sinne, missä tänäänkin ajelimme, olisi varmasti ollut melkoinen työ löytää takaisin Pattayan seutuville. Ainakin minulla suuntavaisto pettää täällä pahasti melkein heti, kun päädymme jonnekin Sukhumvitin ja junaradan ulkopuolisille seuduille. On vähän niin kuin jos helsinkiläinen joutuisi selviämään Kehä kolmosen ulkopuolelta takaisin stadiin.

Ei kommentteja: