Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 28. lokakuuta 2017

Vähemmällä ruoallakin pärjää

päivis: Muistan kirjoittaneeni joskus blogin, jonka otsikko oli suunnilleen, että "Vähemmälläkin pärjää". Kirjoitin tavaroista. Sama näyttää pätevän ruokaan. Ainakin me syömme täällä Thaimaassa aika tavalla vähemmän kuin Suomessa. Ja vähemmän syömisestä tietysti seuraa se, että painokin putoaa jonkin verran.

Jormalla on selkeämpi odotus siitä, mitä puntarin pitäisi näyttää siinä vaiheessa kun palailemme täältä. Minullakin on tietty kiloihin liittyvä toive, mutta sitäkin enemmän tahtoisin, että kadonnut vyötäröni löytyisi taas jostain jenkkakahvojen takaa.

Söimme muutaman päivän ajan aamupalan yhteydessä ruisleipää ja juustoa, jotka olimme tuoneet tänne mukanamme. Kun leivän päällä vielä oli 7Elevenistä ostettua voita, aamupalat olivat kaurapuuroineen suunnilleen yhtä kevyitä tai raskaita kuin ennenkin. Silti paino alkoi molemmilla pudota.

Syy painon ainakin puntarilla havaittavaan putoamiseen johtui tietysti siitä, mitä päivän mittaan syömme. Se ei ole kovin paljon. Kun syömme ulkona, annokset ovat kooltaan useimmiten varmaan jopa vain kolmannes siitä, mitä yleensä. Tosin haimme kuninkaan tuhkauspäivänä naapuri-pizzeriasta pizzat, mutta Jormalla riittikin omastaan syötävää kahdeksi päiväksi.

Omaa pienempää pizzaani söin lounaalla ja loput siivut iltakahvin kanssa. Eilen sitten ostin kaupasta 15 bahtilla rasian valmiiksi kypsennettyä riisiä, johon "keitin" mikrossa lisukkeeksi Suomesta tuomiani porkkanoita. Annokseeni lisäsin vielä pähkinöitä sekä pizzeriasta saatua ketsuppia makua lisäämään. Ilokseni tuota kypsennettyä riisiä löytyy myös tummempana versiona. Yleensähän täällä ulkona syödessä lautaselle saa vain valkoista riisiä.

Meillä on täällä omassa kodissamme myös kahden levyn sähköhella, mielestäni keraaminen, mutta sitä varten ei ole vielä edes tullut hankittua pannuja tai kattiloita. Mikrolla on hyvin selvitty, sillä ehdottomasti edullisimmalta tuntuu edelleenkin se, että syö ulkona. Halvimmillaan selviämme silloin juomineen kaksistaan noin 3,5 eurolla.

Ilman muuta yksi syy painon putoamiseen on kävely, jota täällä harrastamme päivittäin. Tänään lenkiltä palatessa tapasimme muitakin liikkujia.

Pullaa ei ole reilun viikon aikana tehnyt mieli ollenkaan. Jäätelöllä olemme herkutelleet pari kertaa. Hedelmiä syömme päivittäin, yhtenä aamunakin aamupalaksi söimme vain itse hedelmistä tehdyt isot smoothiet. Jostain syystä elämä ei tällä erää ole läheskään niin ruokakeskeistä kuin se useimmiten on ollut.

Tänään ajattelin käydä testaamassa Pattayalla olevan kasvisravintolan, kun Jorma kertoi menevänsä Suomi-Seuran hernekeitolle.

Ei kommentteja: