Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 26. lokakuuta 2017

Kuninkaan hautajaispäivä

päivis: Thaimaan reilu vuosi sitten edesmenneen kuninkaan hautajaisia on vietetty tällä viikolla ja tänään juhlallisuudet huipentuvat kuninkaan ruumiin tuhkaamiseen. Tuhkauksen ajankohta on vasta nyt, sillä kuninkaallisen krematorion valmistumiseen kului aikaa vuoden verran. Tänään kansalaisilla on mahdollisuus tavalla tai toisella jättää jäähyväiset rakastamalleen kuninkaalle.

Tänään Thaimaassa kukaan ei voi olla huomaamatta, että jotain todella poikkeuksellista on tapahtumassa. Jopa 7Elevenin-myymälät, jotka ovat auki 24/7, suljettiin klo 14.30, jotta työntekijät voivat halutessaan osallistua hautajaistapahtumiin. Käytännössä se varmaan tarkoittaa tapahtumien seuraamista televisiosta tai osallistumista eri puolilla maata järjestettäviin tilaisuuksiin.

Mietin, että onkohan kyseisten myymälöiden ovissa edes lukkoja, koska putiikit ovat aina auki. Myös moni suurikin tavaratalo on tänään sulkenut ovensa viimeistään iltapäivällä. Aamulla kävelimme lähimmälle torille huomataksemme vain, että sekin oli tyhjä.

Äsken kuulimme, että kaupungilla liikenne on ruuhkautunut ja ihmiset kokoontuvat temppeleihin.

Itse olemme viettäneet jotenkin sunnuntailta tuntuvaa päivää aamulenkin ja laiskottelun merkeissä. Naapurissa oleva Pizza Company ainakin palveli asiakkaita, joten sieltä haimme iltapäivällä syötävää. Seven Seasin klubitalon ravintola sen sijaan oli kiinni. Höyrysaunassa ja uimassakin kävimme ja illalla ajattelimme katsoa jonkun Suomesta tuomistamme dvd-elokuvista.

Varmaan televisiostakin tulee vilkaistua, mitä se päivän tapahtumista kertoo. Eilen katselimme, kun Suvarnabhumin kentältä näytettiin arvovaltaisten hautajaisvieraiden saapumisia. Heidän joukostaan onnistuin bongaamaan jopa Bhutanin nuoren kuningasparin pienen esikoisensa kanssa, vaikka televisio suolsi vain thaikielistä puhetta. Hyvä minä.

Ei kommentteja: