Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 7. elokuuta 2017

Ravintolapäivään valmistautuessa

päivis: Ravintolapäiviä on Suomessa vietetty keväästä 2011 alkaen. Seuraava ravintolapäivä toteutetaan 20.8. Silloin olemme Liisan kanssa valmistautuneet pistämään Hyrylän torille pystyyn oman vegaanisen telttaravintolamme. Kuppilamme aukeaa puoliltapäivin.

Olin juuri bongannut netistä nyhtökaurakeittoreseptin, kun keksin, että kohtahan vietetään taas ravintolapäivää. Jos joku ei tiedä, mikä se on, voin kertoa, että se on päivä, jolloin kuka tahansa voi perustaa päiväksi oman ravintolan. Silloin ympäri maailman ihmiset laittavat tarjolle kuka mitäkin syötävää.

Oma kokemukseni ravintolapäivistä rajoittuu pariin käyntiin tutussa yksityiskodissa, jossa syötiin hyväntekeväisyyden merkeissä lämmintä ruokaa ja jälkiruokaa kahvin kanssa. Kerran olen testannut Käpylän seurakunnan aasialaisia ravintolapäivän herkkuja. Toivon mukaan Hyrylän torille tulee paljon muitakin samalla asialla olevia ja tietysti paljon ravintolapäivästä innostuneita asiakkaita.

Meidän ravintolassamme tarjotaan vegaanista syötävää. On saaristolaisvaikutteista nyhtökaurakeittoa ja saman henkistä leipää tai sämpylöitä. Sämpylöiden muodosta ei vielä ole ihan varmuutta, sillä koeversiot eivät uunissa toimineet ihan niin kuin piti. Maku tosin on aivan super.


Jälkiruokana tai muuten vain nautittavaksi on telttaravintolassamme tarjolla kahvin tai teen kanssa muffinsseja, joiden erikoisuutena on muffinssin sisään leivottu Oreo-keksi. Oreo-keksit taas ovat makupaloja, joiden arvon jokainen tinkimätön vegaani tuntee ja tietää.

Vegaaniset herkkumme sopivat hyvin myös niille, jotka jostain muusta syystä eivät halua tai voi käyttää maitotuotteita. Eilen toteutimme koelounaan. Jälkiruoan lisäksi myös keitto ja leipä saivat kehut normaalisti sekaruokaa syöviltä eli sekaaneilta koemaistajiltamme.

Herkkujemme menekki on täysi arvoitus. Ihan hirveän suurta määrää ei oikein uskalla valmistaa, mutta minkään säälittävän pienen kattilankaan kanssa torille ei mielestäni ole asiaa. Sama koskee herkkumuffinssejamme. Niin pitkään myydään kuin syötävää riittää. Tai ainakin klo 17 saakka.

Ei kommentteja: