Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 5. elokuuta 2017

Leppoisa lauantaipäivä

päivis: Lauantai mennä hurahti sekalaisen puuhastelun merkeissä. Aamun lehtien lukuun oli vielä mukavasti aikaa ja sen päälle tietysti käytiin uimassakin. Uuden laiturin myötä aamu- ja muihinkin uinteihin on useimmiten liittynyt istuskelu laiturilla. Aika monena päivänä olemme tänä kesänä saaneet uimareissuillamme nähdä myös Jokilammella asustelevan harmaahaikaran. Niin tänäänkin. Istuskelulle ei ainakaan aamuisin ole kohta enää aikaa, kun loma vääjäämättä loppuu tähän.

Olen jo pitkän aikaa valmistautunut henkisesti 20.8. Hyrylän torilla pidettävään Ravintolapäivään. Perustamme sinne Liisan kanssa vegaanista syötävää tarjoavan ravintolan. Tänään otin mainosta varten kuvan ravintolamme toisesta kyltistä, jossa kerrotaan, mistä on kyse. Liisan on tehnyt suuren työn leipomuksia testatessaan. Minun vuoroni on keittää huomenna saaristolaissopasta koeversio.

Vieraitakin kävi tänään. Kulunut viikko on ollut siinä mielessä poikkeuksellinen, että meillä on käynyt paljon vieraita. Tämän päiväisiä vieraita varten paistoin aamulla mustikkapiirakan. Itse poimituista, melkein kesän ensimmäisistä mustikoista.

Hieman surullisina olemme seuranneet Mustista, toista pihakaniamme, jolta näyttää kaveri kadonneen. Ruskiksesta ei ole kahteen päivään minkäänlaista havaintoa. Yleensä kaneistamme Mustis on se, joka välillä katoaa omille reissuilleen.

Samaan aikaan iloksemme toinen vapautusoperaatioon osallistuneista rusakoista sen sijaan näyttää jäävän pihapiiriimme. Useammankin kerran päivässä se tulee aivan päätyikkunamme alle mutustamaan leikattua nurmikkoa.

Ainakaan vielä kanien ja rusakon välille ei ole syntynyt ystävyyssuhdetta. Sitä tietysti odotamme, ja varsinkin nyt, kun harmillisesti näyttää siltä, että Ruskikselle on tapahtunut jotain ikävää.

Illansuussa kävin vielä poimimassa puoli litraa mustikoita. Muutama vadelmakin oli jo kypsynyt. Aamulla syömme mustikoita riisipuuron kanssa. Keitin illalla puuron valmiiksi riisikeittimellä, jota en vähään aikaan olekaan käyttänyt. Luulen, ettei riisipuuroa tulisi keiteltyä ilman Thaimaasta tuomaamme keitintä. Niin helposti puuro palaa pohjaan tavallisessa kattilassa.

Muuten ilta sujui taas uinnin merkeissä ja hirveää, mutta laadukasta väkivaltaviihdettä katsellessa. Löysimme HBO Nordicilta joskus aikaisemminkin katselemamme Banshee-sarjan, johon on tullut uusia kausia. Sen vastapainoksi voi ennen nukkumaan menoa rauhoittua hetken aikaa vaikka Lontoon MM-kisoja katselemalla.

Ei kommentteja: