Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kuntavaalikirjoitus, osa 4

jormas: Kuinka olemme onnistuneet saamaan yhden pääkaupunkiseudun menestyneimmistä kunnista muuttotappiolliseksi? Miten kunta, josta on puolen tunnin huitaisu Kivikylään, onnistuu karkottamaan väen vuodesta toiseen. Miten sen tekee kotikuntani, jossa olisi tilaa yrittäjille ja työpaikoille sekä vaikka minkälaisille kodeille? Pääkaupunkiseudun kunta, jonka sijainti on erinomainen. Josta lähtee ja päättyy moottoritie, jonka länsi- ja itälaidallakin kulkevat moottoritiet ja jota halkoo junarata paikallisjunineen kahdestakin paikasta?

Sen tiedän, että siihen ei pysty kukaan yksin. Kuten ei pysty muuttamaan kurssiakaan. Ehkä suuntaa ylipäätään ei pystytä kääntämään entisin voimin, vaikka olisi halujakin. Yksi tapa nähdä asiat uusin silmin ja tehdä uusia valintoja, ovat edessä olevat kuntavaalit.
Vapaa-aikaansa voi käyttää kuten minä korjaamalla kiertoliittymän oikojien jälkiä.
"Tuusula takaisin menestyksen tielle", on jokaisen kuntalaisen savotta. Jokainen kantaa kortensa kekoon jollakin tavalla. Vastuuta emme pääse pakoon, sillä jokainen aikuinen osallistuu talkoisiin vähintäänkin maksamalla veroja. Mutta sillä on väliä, mitä niillä tehdään. Ja siihen voi vaikuttaa äänestämällä tai jättämällä sen väliin. Molemmat vaikuttavat lopputulokseen.

Kotikunnan tulee olla paikka, jossa erilaiset ihmiset voivat elää lapsuuttaan ja nuoruuttaan, olla aikuisia, asua, harrastaa, oppia, tehdä työtä sekä viettää myös turvallista seniori-ikää - kaikki yhtä arvokkaina ja ainutkertaisina.

Nyt valitaan mihin suuntaan haluamme kotikuntaamme viedä. Haluammeko käpertyä näköalattomuuteen  ja yhä pienentyä vai etsiä yhdessä uusia ja raikkaita tulevaisuuden tuulia? Yhdessä voimme rakentaa paremman huomisen.

Siihen ei tarvita valaistua kotiraittia kulkevia kunnanosapoliitikkoja, joille on tärkeintä nyökytellä sinne tänne, että öhöm..... no hei hei, olen valtuutettu. Vaan tarvitaan kokemusta ja toteuttamiskelpoisia visioita omaavia, koko kunnan valtuutettuja.

Ei kommentteja: