Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 21. helmikuuta 2017

Sjöblomit ja Keltainen Keskari

jormas: Tuusulassa on takuuvarma keskustelunaihe Sjöblomit. Josta minäkään en malta pitää suutani kiinni. Vaikka en mielipidettäni sanokaan siksi, että heillä on rahaa ja heillä on valtaa. Sillä usein olen elämöinyt niidenkin puolesta, joilla ei oikeastaan millään mittarilla mitattuna ole hirveän paljon muuta kuin kurjuutta. Niistä aiheista ei kuitenkaan juuri keskustelua synny, sillä köyhää ja kurjaa harva kadehtii. Elämöin niiden puolesta, joita muut eivät puolusta. Ovat ne sitten rikkaita tai köyhiä, ihmisiä tai eläimiä. Ja joskus kasvejakin.

Sjöblomin suvullakin olisi historiassaan kurjuutta ja puutettakin jaettavaksi, josta ehkä siitäkin kirjoitan joskus. Tai ehkä en sittenkään, sillä jos julkisesti varsinkin Juhani Sjöblomia mitenkään puolustaa, saa välittömästi hännystelijän maineen. Mutta on heistä mitä mieltä tahansa, he ovat tehneet Tuusulan ja itsensä eteen ja hyväksi enemmän kuin yksikään suku koskaan.

Viimeksi keskustelua herätti alla oleva kirjoitus Facebook-sivuilla:

"Tänään tulimme kotiin Tuusulan Myllykylän Jokilaaksoon lähes kuuden viikon reissusta ja edessä on kevään sekä kesän odotus ja kuntavaalit. Niihin osallistun ehdokkaana. Niinpä tulee seurattua
aiheeseen liittyvää keskusteluakin entistä tarkemmin.

Jomtien-Pattayalla ilmestyy paikallinen lehti Thaimaansuomalainen, jota toimittaa "Gizmo". Luen lehteä, vaikka minua närästääkin, että päätoimittaja käyttää lehteään henkilökohtaisten ongelmiensa käsittelyyn. Milloin hän ilmoittaa kuk…a on hänelle velkaa, milloin kertoo, että hävisi perinnän oikeudessa tai kuinka hän jostain muusta syystä kaipaa milloin ketäkin.

Myös Tuusulassa on paikallinen lehti. Yksi sen toimittaja on Heikki "Heze" Santavuori. Jonka kanssa sanallisessa mittelyssä en pärjää siksi, että en ole sanan säilällä sivaltelun ammattilainen eikä minulla ole lehteäkään, johon palkkatyöläisenä henkilökohtaisia närästyksiä kirjoitella.

Keltaisen Keskarin närästyksen kestosuosikki ovat Sjöblomit ja erityisesti Juhani. Mutta osansa saa seuraavakin sukupolvi, tällä kertaa Ruut Sjöblom, joka on Tuusulan Kokoomuksen puheenjohtaja.

Kun 18 Kokoomuksen kuntavaaliehdokasta ovat julkaisseet kuntavaalilehden (jonka painopaikka ei julkaisusta silmiini sattunut), on Heze sitä mieltä, että Ruut on saanut eniten palstatilaa. Tarvitaan pieni mieli ja jotain henkilökohtaista, että julkaisun voi lukea näin. Palstatilaa on jokainen saanut yhtä paljon. Sen lisäksi pääkirjoituksen on kirjoittanut Tuusulan Kokoomuksen puheenjohtaja. Joka on Ruut Sjöblom.

Heze on myös sitä mieltä, että Juhani Sjöblomilla saattaisi olla valistunut arvaus kuka rahoitti lehden. Mutta sellainen on minullakin eikä sitä tarvitse edes kysellä. Arvaan, että lehden ovat maksaneet ehdokkaat itse.

Aasinsiltoja voi rakentaa monin tavoin. Tässä yksi. Thaimaansuomalaisen Gizmossa ja Keski-Uusimaan Hezessä lienee ainakin yksi yhteinen piirre privaattipuolelta. Molemmat ovat saattaneet juoda viinaa, mutta toinen ei ehkä enää. Olisiko siis aamunärästyksen aiheuttaneen lehden pääkirjoituksen pitänyt kirjoittaa nimetön tai peräti anonyymi kokoomuslainen?

Kun niin moni saa päivittäistä elinvoimaansa kateudesta, niin ymmärrän hyvin, että Tuusulassa myy kaikki se, jossa mainitaan Sjöblom. Kun en kaikesta muustakaan ole kotikunnassani ylpeä, on valitettavaa, jos en voi kokea sitä sinällään mainiosta Keski-Uusimaa lehdestäkään

."Pata kattilaa soimaa", voisi tässä vaiheessa joku sanoa, sillä kaikesta minunkaan syntymästäni saakka tuusulalaisen tekemästä ei ole Tuusulan syytä ylpeillä. Eikä tietty minunkaan.

Ei kommentteja: