Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. lokakuuta 2016

Thaimaassa rahalla saa ja taksilla pääsee

päivis: Eilinen meni huonosti lentokoneessa nukutun yön jälkeen vähän sumussa. Lähinnä vain ihmettelin uutta kotia, mutta en oikein jaksanut ajatella loppuun saakka siihen liittyviä asioita. Tänään on ollut jo toisin.

Kävimme aamupäivällä Seven Seasin showroomissa, jossa myyntivirkailijana työskentelevä venäläinen Anastasiia selvitteli kanssamme hoitamista vaativia asioita. Häneltä saimme muun muassa tietää ihan virallisen osoitteen, jota tarvitsee varsinkin viranomaisten kanssa asioidessa. Postikin saattaa tulla varmemmin perille, jos käyttää virallista osoitetta. Muuten taas, jos vaikka neuvoo jonkun perille, voi käyttää pääkadun, Chaiyapruekin nimeä ja sen poikkikatua, soi kolmosta. Ja sen päälle kun kertoo, että Seven Seas Condo Resort ja vielä talon ja huoneiston numeron, tulijan ei pitäisi eksyä. Paitsi että varmasti eksyy, jos ei tiedä, mistä meidät löytää. Seven Seas on kuin suuri kylä. Asuntojakin on noin 1500.

Mutta se raha-asia. Meillähän oli pari kertaa ennen asunnon osamaksun maksupäivää melkoinen ralli, kun piti löytää mahdollisimman hyvän kurssin tarjoavia rahanvaihtopisteitä. En lopulta tiedä, oliko siitä mitään hyötyä, sillä täällä suurempiin käteisellä maksettuihin maksuihin suhtaudutaan vähän siihen tapaan, että kyse voisi olla vaikkapa rahanpesusta. Mutta rahalla siitäkin selvitään.

Thaimaasta asuntoa hankittaessa maksut kannattaisi maksaa kotimaasta pankin kautta. Silloin kaikki menee oikein. Mutta jos menee väärin, pitää vain maksaa palvelusta, jonka tässä tapauksessa rakennuttaja tarjoaa. Käteisellä maksettu summa kerrotaan tietyllä kertoimella, josta saadaan palvelun hinta. Meidän tapauksessamme lisämaksua tuli vähän alle 4000 bahtia eli noin sata euroa.
Seven Seasin porttia vartioivat ihmisvartijoiden lisäksi myös koirat. Jorma
yrittää kouluttaa niitä syömään nappularuokaa. Ovat ehkä tottuneet parempaan.
Varteenotettavaksi vaihtoehdoksi taas tavaran kuljettamisessa kannattaa harkita taksia, kun kaupasta on hankittava jotain suurempaa. Edelliseen asuntoomme hankittuja huonekaluja ja muuta suurempaa kuljetutimme maksamalla siitä myyjäfirmalle. Tänään meille vinkattiin Home Works -liikkeessä, että koska saisimme ostoksemme kotiin vasta seuraavana päivänä, kannattaa ottaa taksi. Hinta on myyjän mukaan ihan sama, 300 bahtia. Päätimme ottaa taksin, jotta saisimme huomisaamuksi pöydän ja tuolit, jotta voimme syödä aamupalan parvekkeella. Minä menisin taksin kyydissä tavaroinemme ja Jorma ajaisi moottoripyörällä perässä tai edellä.

Ensin emme meinanneet saada taksia, mutta ostoksemme kärryillä kaupan eteen tuonut myyjä soitti hetken ihmeteltyämme jonnekin. Taisi kilauttaa kaverille, sillä muutaman minuutin odottelun jälkeen paikalle ei kurvannutkaan taksi, vaan aivan tavallinen avolavalla varustettu siviilihenkilöauto. Jonkin sortin Uber ehkä kuitenkin. Ja maksukin oli sama 300 paikallista rahaa. Hieman vaihtokurssista riippuen kuljetuksen hinta oli noin kahdeksan euroa.

Ei kommentteja: