Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Päivis tulee Thaikotiin

jormas: Päivis kirjoitti eilisessä blogissaan lentokentältä, että tulossa ollaan. Suomessa kamoja pakkaillessa hän kyseli täältä pallon toiselta puolen, että onkohan perillä litteäpäistä laturinpiuhaa tabletille ja älypuhelimelle. Vastasin, että toki toki, mutta ehkä kannattaa ottaa yksi reppuun mukaan, jos vaikka pitää ladata härveleitä kentällä tai muuten vaan matkan varrella. Joskus nimittäin tulee mutkia matkaan. Ja aivan kuin Murphyn laki olisi tosiaan olemassa, tuli päivikseltä kentältä viesti: ""Lähdettiin ja palattiin. Teknikot tutkivat paineistukseen liittyvää ongelmaa. Ei kuitenkaan ilmaan ennätetty."

Minä sitten seurailin netistä Finnairin oivasta lentoseurantapalvelusta, että kuinka kauan konetta pidetään rusnataan kentällä ja joutuuko päivis hakemaan peräti vauhtia yön yli Jokilaaksosta.  Murphy lakeineen olisikin silloin ollut täydellinen, sillä kone taisi olla hieman ylibuukattu, kun olivat kysyneet vapaaehtoisia reitin ja koneen vaihtoon. Että olisiko vaihtamalla ollut kuitenkin pikemmin perillä. Mutta näin ei onneksi käynyt ja kone pääsi lähtemään reippaan tunnin myöhässä. Ja oli saman verran aikataulustaan jäljessä Bangkokin kansainvälisellä kentällä.

Yöllä kelluin selälläni vedessä, katselin taivasta ja odotin Finnairin koneen ja tähden lentoa.
Yön nukuin tosi huonosti. Aina kun heräsin, oli ensimmäisenä sisäinen maailman kartta auki lähes 10 000 kilometrin matkalta Suomi-Thaimaa. Että missä muruseni nyt on, joko on Ukrainan päällä vai mennäänkö Kazakstanin yläpuolella. Tai joko on alla Intia ja ehkä sen valtameri.

Tätä kirjoittaessa päivis istuu jo ilmastoidussa linja-autossa matkalla Jomtienille. Ja kun hän bussista hyppää pois, on vieressä lavatakseja pilvin pimein. Kolmella eurolla pääsee kolmen kilometrin matkan Seven Seasin portivartijan luokse. Joka nostaa kättä olemattomaan lippaansa kuin sotilas konsanaan.

Tästä alkaa yhteinen eläkejaksomme Thaimaan auringon alla. Joka muuten on aivan sama aurinko kuin Suomessakin. Siellä se antaa odottaa itseään vuoden lähes kolme kvartaalia ennen kuin lämpö on päälle +20 astetta.

Ei kommentteja: