Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 31. lokakuuta 2016

Kotielämää

jormas: päiviksen aiheesta ja rakennustyömaalla asumista on ja olisi helppo jatkaa. Asuminen kaiken keskeneräisyyden keskellä on tosiaan mielenkiintoista, joka ei Suomessa olisi mahdollista. Toki rakennusmiehiä Suomessakin saattaa asua kerrostalotyömaan pihapiirissä erilaisissa työmaakopeissa ja sen sellaisissa. Mutta, että kerrostaloasuntojen omistajat voisivat muuttaa uusiin koteihinsa sitä mukaa, kun niitä valmistuu, se ei kuulu kotimaan lainsäädäntöön.

Hyötyäkin asumisesta on, sillä arvatenkin ilmeneviä puutteita tai vikoja on helpompi löytää asumalla ja saada korjatuksi, kun työmaa on täynnä tekijöitä. Viimeinen tai lähes ainut murheemme on suihkuhuoneemme katossa, jonka nurkasta näyttää tulevat vastaavasta asunnosta yläpuoleltamme nestettä. Jonka alkuperän arvaamme, sillä toimivia toiletteja on työntekijöiden käyttöön rakentajien määrään nähden liian vähän. Toisaalta meidän suihkuvetemme menee valtoimenaan alapuolella olevan kellarin lattialle, sillä tutkimusmatkan tuloksena siellä on vesiviemärin mutkakappale vallan rikki. Tänä aamuna suuntaamme näiden asioiden johdosta pomojen pakeille.

Rakentajien työteho tai ainakaan -vauhti ei vastaa sitä mihin kotimaassamme on totuttu. Toisaalta näyttää, että ainakin osa tekijöistä on paikalla seitsemänä päivänä viikossa aamusta iltaan. Suomessa viikonloppuisin lähes kaikki rakentaminen seisoo viikonloput ja illat, ellei tekijät ole naapurimaistamme. Miten lienee täällä, on meille ainakin toistaiseksi arvoitus. Siis, että ovatko viikonlopun tekijät täälläkin naapurimaista. Tai se, että menevätkö muualta tulleet niin sanotut komennusmiehet kotikonnuilleen mahdollisten vapaiden aikaan.
Aivan oma lukunsa on työmaalla tai ylipäätään Seven Seasin pihapiirissä asustelevat koirat, joista osa lienee ollut paikalla jo ennen rakentamista. Jokainen koira on persoonallisuus, joiden piirteistä pääsee perille, kun seuraa niiden elämää. Joukossa on yksi allaskoiraksi tai -vahdiksi nimittämämme, jolle ei kelpaa ruokamme eikä herkkumme. Mutta rantamme kelpaa, kuten kaikki muukin Seven Seasin sisällä, jossa se kulkee käytäviä ja kävelysiltojakin pitkin kuin kotonaan. Ehkä se pitääkin myös uima-allasaluetta kotinaan. Uima-altaan vedessä se käy vilvoittemassa meidän rantamme portailla. Meille se sopii, mutta kun naapureita tulee lisää, saattaa elämä tältä osin allaskoirallamme muuttua.

Ei kommentteja: