Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ampiaiset ja anarkistit

jormas: Sunnuntain Hesarin sarjakuvasivuilla B.Virtanen oli saanut matkalla kimppuunsa ampiaiset ja kyselee työpaikalla, että ovatko ne tulleet hulluiksi. Kollegan mukaan eivät ja selittää, että pesässä on kuningatar, koiraita ja työmehiläisiä. Kun kuningatar on hommansa hoitanut, se heittää usein henkensä ja uusi kuningatar lähtee pesästä koiraineen ja jättää työläiset vaille duunia ja muutenkin toimettomiksi. Joten turhautuneina ne mellakoivat kadulla ja kiusaavat ihmisiä.

Turhautunut ampiainen
En tiedä liittyykö seuraava samaan ilmiöön. Viime viikonloppuna kävin päiviksen kanssa Vantaankoskella syömässä ja naapuripöytään oli jäänyt juomatta puolikas Campari lasillinen. Siitä ampiaiset kävivät yksi toisensa jälkeen tempaisemassa perskännit. Minä niitä aikani pelastelin veitsen kärjellä, kun jotkut olivat aivan hukkumassa viinaan. Samalla yritin auttaa niitä siivilleen ja vaappuvaan menoon kunkin kotia kohti.

Hesarin nettisivulla on tarinaa myös anarkisteista, jotka niin ikään piinasivat ihmisiä. Ne pyrkivät estämään Vallilassa liikennettä molempiin suuntiin, itään ja länteen. Sateen takia mielenosoittajat olivat ryhmittyneet Teollisuuskadun ylittävän Sturenkadun alle.

Turhautunut anarkisti
Jotkut autoilijoista kiertelivät ryhmää jalkakäytävien kautta, toiset kääntyivät sivukaduille kiertääkseen tyypit. Poliisin mukaan anarkistit syyllistyivät myös vahingontekoihin töhrimällä valvontakameroita ja seiniä. Yle kertoi, että sen kuvaajaa oli tönitty. Englantia puhunut anarkisti häiritsi kuvaajaa työntämällä tätä sivuun tapahtumista. Paikalla ollut nainen oli juossut lisäksi kuvaajan päälle.

Aika tavalla yhtäläisyyksiä on siis molemmilla a-kirjaimella alkavalla ryhmällä. Anarkisteilla ja ampiaisilla. Molemmat ovat turhautuneita, mellakoivat kadulla ja etsivät sateensuojaa sekä ovat siipiveikkoja. Mutta erojakin on. Ampiaiset haluaisivat tehdä töitä ja anarkistit eivät.

Ei kommentteja: