Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Vielä on kesää jäljellä

päivis: Tänään on juhannusaatto. Aika usein kuulee jonkun marmattavan, että tässä se kesä nyt sitten oli. Päiväkin on jo alkanut pari päivää sitten lyhentyä - tai yö pidentyä - miten vaan. Niin tai näin, mutta aika moni aloittaa kesälomansa nyt, juhannukselta, joten eiköhän paremminkin ole niin, että tästä se kesä vasta alkaa.

Tosin luonto on jo niin täydellinen, ettei oikein voi käsittää, mitä uutta se vielä pystyy tuonne ulos lykkäämään. Tänä kesänä kaikki tuntuu tulleen valmiiksi paljon aikaisemmin kuin ennen. Kielojen kukintakin näkyy jo olevan ohi. Eikä mene aikaakaan, kun ensimmäiset metsämarjat kypsyvät.
Koiranputkenkaan kukat eivät enää tänä juhannuksena ole yhtä kirkkaan
valkoisia kuin ne ovat tässä kuvassa.
Jorma kyseli eilen aamulla, että mitähän ohjelmaa meillä on juhannukseksi. Vastasin jotenkin näin, että meillä on juhannusta varten kaikki se, mitä monet ihmiset lähtevät jostain muualta hakemaan. Olemme veden äärellä ja keskellä luontoa. Sen verran itsekin taidamme lähteä hakemaan juhannustunnelmaa, että ainakin ajamme illemmalla Tuusulanjärven ympäri. Ehkä sieltä onnistumme bongaamaan muutaman kokonkin. Viime juhannuksena taisimme tehdä samanlaisen lenkin ilman kokon kokkoa.

Mutta Kivinokasta saimme silloin WhatsApp-viestinä alla olevan kuvan. Siellä kokkoja oli peräti kaksi rinnakkain.

Ei kommentteja: