Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kokoomuksen puoluekokous

jormas: Eilen kirjoitin Facebook-sivuillemme näin:

"Itsensä voi löytää ihmeellistä paikoista. Kuten Kokoomuksen puoluekokouksesta. Päivis oli menossa Lappeenrantaan esittelemään Sininauhaliiton toimintaa ja autossa oli tilaa. Päätin kokeilla kepillä jäätä ja ilmoittauduin kokoukseen median edustajaksi "In105-lehti ja sen julkaisija Elämän tähden ry." Hyvin kelpasi ja löivät lounasliput kouraan. Joten mitä ei köyhä eläkeläinen tekisi ilmaisen ruuan eteen."

Olen koko sen ajan, kun olen politiikassa omalla vaatimattomalla sarallani ollut, kuulunut vihreään liikkeeseen. Enkä aio takkia kääntää, vaikka Vihreissä, kuten muissakin puolueissa on minulle vierasta, jota en tunne omakseni enkä allekirjoita. Juuri mitään en koe saaneeni politiikassa aikaiseksi. En varsinkaan yksin, mutta se lienee demokratian hinta.


Puheenjohtajavaalin pinsseistä sanotaan tulevan keräilykappaleita
Olin jo ajat sitten päättänyt, että aktiivisesti politiikkaan osallistuminen on kohdallani tältä elämältä tehty. Syy siihen ei suinkaan ollut kyllästymisessä eikä siinä, että olisin kokenut yhteisten asioiden hoitamisen olevan turhaa, koska en kokenut saaneeni juuri mitään aikaan. Suurin syy päätökseeni oli, että yhteisten asioiden hoitamisessa on niin paljon asioita, joista en tiennyt tarpeeksi, eivätkä vuorokauden tunnit riittäneet ottaa näistä kaikista selvää. Hektinen työelämä vei niin paljon aikaa. Mutta palkkatyön muodossa yhteiskuntavastuun kantaminen on osaltani takana, joten nyt olisi aikaa käytettävissä aivan uudella tavalla.


Mutta näitä tunnistuslätkiä on vain yksi maailmassa

Ehkä peräti viimeinen pisara siihen, miksi olen päätynyt vakavasti pohtimaan ensi kevään kuntavaaleja, löytyy kunnan tekemästä päätöksestä, kun se päätti lopettaa Omia polkuja kulkevien kaupan yhtenä kuntouttavat tekemisen paikkana ilman minulle kerrottua syytä. Ihmeellistä se on siksi, että tekeminen Elämän tähden ry:n pitämällä Kaupalla ei maksanut kunnalle killinkiäkään. Vaan päin vastoin. Jokainen siellä tehty vastuunkantamisen päivä säästi kunnan rahoja.

Totta kai ymmärrän, että kunnallispolitiikan avulla ei näihin asioihin ole juuri mahdollisuuksia vaikuttaa, mutta itse kukin tietää, että jossakin on usein viimeinen pisara, joka saa maljan valumaan yli. Minulle se oli ehkä tässä. Ehkä kunnanvaltuutetun piikki viranhaltijankin lihassa olisi hieman enemmän ja merkityksellisempi kuin kuntalaisen toiveet ja tarpeet ilman sitä.
Ei kommentteja: