Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Ovatko tarinat tulleet jäädäkseen?

päivis: Kirjoitin pari viikko sitten blogin siitä, että asuntokaupoissa on alettu käyttää hyväksi kodin tarinoita. Näin asuntojen väitetään käyvän paremmin kaupaksi. Oma kirjoitukseni perustui kuulopuheisiin, ehkä lehdessä kirjoitettuun juttuun. Tänään näin sen myös olevan totta: "Torkkelinmäellä pitää majaa myös presidenttimme Tarja Halonen, mikset sinäkin?"

Reilun 300 000 euron kaksiota myydään tuolla argumentilla. Halosen ei ole tarvinnut edes asua samassa asunnossa, ei myöskään talossa. Nyt riittää, että asuu samassa kaupunginosassa. Tosin Halosen kai todetaan usein asuvan Hakaniemessä, mutta ehkä hän on hieman vaihtanut maisemaa. Minusta tuo vaatimattoman myynti-ilmoituksen mainoslause joka tapauksessa on suoraan sanottuna säälittävä.

Tuure Kilpeläinen ei asu takana
näkyvässä talossa, mutta lähiseudulla
kuitenkin. Olisi se silti aika outo
myyntivaltti, että "muuta tänne,
täällä asuu Tuurekin".
Jos asuntoja aletaan kaupata sillä perusteella, että joku kaikkien tuntema henkilö asuu mahdollisesti kilometrin säteellä myytävästä asunnosta, jokaiseen helsinkiläiskotiin voi luultavasti liittää vastaavan tarinan tai tässä tapauksessa ei ole edes tarinaa. On vain tympeähkö toteamus.

"Osta asunto Vallilasta, siellä asuu myös Maria Veitola." Jos et tiedä, kuka on Maria Veitola, niin et varmaankaan ole katsonut Yökylässä-ohjelmaa tai kuunnellut Radio Helsinkiä.

Voi olla, että Helsingissä joissakin kaupunginosissa asuu jopa tungokseen asti julkkiksia. Olisiko siis korrektia mainita kaikkien alueen tutuilta kuulostavien asukkaiden nimet, kun asunto pannaan myyntiin? Käpylästä varmasti löytyy lukuisia näyttelijöitä, kuten varmaan edellä mainitusta Vallilastakin. Kalliokin taitaa olla nykyään suosittu taiteilija-asuinalue. Entä sitten Katajanokka tai Punavuori? Töölöä unohtamatta. Veikkaan että Jätkäsaareenkin tai Kalasatamaan on jo ennättänyt asettua jokunen julkkis.

Ehkä joku keksii bisneksen siitä, että alkaa myydä julkkisten osoitetietoja asunnonvälittäjille, mutta miksei myös itse asuntoaan myyville. Tarja Halosellakin kauppaa yrittävä myyjä vaikuttaa olevan ihan itse asialla.

Ei kommentteja: