Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 29. lokakuuta 2015

Turjake, hänen hokara vaimonsa ja heidän hömelö koiransa

Turjake
jormas: Turjakkeesta sanotaan, että hän on partainen, takkuinen tai muuten epäsiisti olio ja turilas. Yhteys koiraankin löytyy, sillä mies voi olla turjake, mutta myös koirasta sanotaan, että koiran turjake. Sananahan tämä on luksusta ja ainutlaatuista, sillä tasa-arvon nimissä naiset vaativat kaikkea sitä itselleen, jonka historia on tavalla tai toisella istuttanut miehelle. Naisen turjake...heh. Mutta minulle tämä istuu hyvin. On muuten sanana sellainen, joka tarttui puolisoni päiviksen sanavalikoimaan oitis.

Hokara
Mutta entäpä sitten tämä hokara vaimoni. Hokara-sanaa käytti aikoinaan äitini ja jollakin lailla muistan missä yhteyksissä hän niin teki. Itsestäänkin sanoi joskus niin. Hokaran sanotaan olevan huonomuistisen ja päästään sekaisin.


Meänkielen sanakirja myös tuntee hokara sanan. Ja Oulun poliisi, joka julkaisi Facebookissa ohjeita viime kesänä kaupunkiin tulleelle festarikansalle: "Väkiä tullee ympäri Suomia juhulimaa ja hauskaa pitämää. Me täälä Oulun polliisisa ollaan alvariinsa huolissaa juhulijoista ja siitä, että juhulien pittää sujua hyvi. Sen vuoksi päätettiin laittaa ohojeet, miten pittää käyttäytyä ja toimia, että vestivaalit sujjuu mahollisimman mukavasti. Suositellaa, että luvetta nuo kunnola läpi, niin muistatta. Toki joku hokara saattaa olla järkitonero, mutta hyvä jos suurin osa muistaa jne...." Koko ohjeen löytää punaista hokara-sanaa klikkaamalla.
Hömelö
Mutta miten tämä huonomuistisuus tai sekainen pää ilmenee päiviksestä? Esimerkiksi siten, että hän tuo minut autollamme kotiin, jatkaa sillä töihin ja laittaa autosta tekstiviestin, että häntä ei tarvitse hakea pysäkiltä.

Meistä monesta voisi sanoa, että hömelöitä mitä hömelöitä. Myös maailankuuluisuuteen nousseesta koomikosta, Ismo Leikolasta on sanottu, että hän on terävin hömelö ikinä. Mutta meidän yhteinen elämämme on hömelöä,
hajamielistä ja sen vuoksi toheloa.

Osaomistuskoira Niilokin istuu tähän kastiin hyvin. Se tiesi nimittäin jo hyvin nuorena mitä palleilla tehdään, mutta ei kenen kanssa. Joten sille kelpasi tien poskessa liikennemerkki aivan yhtä hyvin kuin elävä olentokin.

Tämä kaikki yllä kirjoitettu olisi hyvä monen muunkin terveellä, humoristisella tavalla tiedostaa, sillä sen avulla voi antaa itselleen, puolisolleen ja muillekin paljon anteeksi.

Ei kommentteja: