Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 18. elokuuta 2015

Merenrantatontillamme

Matkakotimme omalla merenrantatontilla
jormas: Joskus osaamme olla omine vaatimattomine rahoinemme oikeaan aikaan oikealla paikalla. Nimittäin aikoinaan ostimme parilla tuhannella eurolla Saloon menevät merireitin varrelta merivettä. Kaikkiaan lähes tuhannen hehtaarin alueesta pienen osan. Ajattelimme, että kyllä kai melkein kaikilla on omaa merta, sillä sitähän on pallolla paljon enemmän kuin maata.

Vieressä on hieno uimaranta, jossa voi tällä kertaa uida nakuna
Siitä intoutuneena teimme monen vuoden projektin, jonka tarkoitus oli ostaa omistamamme meriosuuden rannalta rantatontti. Ja koska en koskaan ole osannut ymmärtää rahan päälle, ei sitä minulla oli juuri milloinkaan liiemmin ollut. Tontin piti olla kukkaroni sisällön mukainen.
Aikani, itse asiassa monta vuotta pommitin paikallista grynderiä, että myy meille Mathildedalista vähän maata rannasta.
Viimein yhtenä keväänä maaomistaja sanoi, että oolrait, myyn teille matkailuautonne kokoisen palan rannasta. Nyt meillä sitten on 3m x 8m merenrantatontti, yhteensä 24 m2. Matkakotimme pituus  tarkalleen. Leveyskin on juuri 3 metriä, kun matkustamon portaat on laskettu alas.

Paikallinen kalasta sanoi Niilon olevan
rodultaan norjalainen pihakoira
Tänään tupsahdimme ensi kerran tänä kesänä merenrantatontillemme. Koko satama oli kokenut positiivisen, täysmittaisen uudistuksen. Kävi ilmi, että sveitsiläinen sijoittaja tai sen tapainen oli suomalaisen vaimonsa kanssa ostanut koko lystin. Paitsi meidän postimerkin kokoista lämpärettä, sillä olimme lainhuudattaneet sen nimiimme. Nyt sekin on Elämän tähden ry:n omaisuutta. Joka tapauksessa enää ei kyseiseltä alueelta voi ostaa maata eikä rakennuksia. Me seuraamme mielenkiinnolla paikan kehittymistä, joka näyttää hyvältä, katsokaa vaikka: http://www.veneuutiset.teknologiaforum.com/?p=460.

Ei kommentteja: