Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Etätöissä Mathildedalin ruukissa

päivis: Jos on kiva tehdä etätöitä Jokilaaksossa, Laukaassa tai Thaimaassa, niin vähintään yhtä mukavasti se sujuu myös Meri-Teijon Mathildedalissa. Etätekemisen puitteet ovat samat kuin ovat välillä olleet Jokilaaksossa eli kotitoimistona toimii Matkakoti. Tänään ja eilen se on enimmäkseen tarkoittanut työn tekoa muutaman metrin päässä meren rannasta Matkakodin katoksen alla.

Kiinnostusta verkkoaidan
molemmilla puolilla.
Vaikka olenkin tottunut tekemään töitä milloin missäkin - alussa luettelemani paikat ovat niitä, joissa olen työskennellyt enemmänkin etänä - Mathildedaliin tulo töiden kanssa tuntui vähän arveluttavalta. Ajattelin, että kun tulemme tänne ihanalle vanhan ruukin alueelle, en malta olla menemättä vähän sinne sun tänne. Täällä kun on ruukkimiljööseen pantu pystyyn vaikka minkälaista kaupallista- tai kulttuuritarjontaa. Hyvällä maulla vielä kaiken lisäksi. Vasta vuosi sitten tajusin, miten hieno alue tämä on. Silloin yksityiskohdat jäivät tarkemmin tutkimatta.

Mutta niinpä vain kävi, että nämä pari päivää ovat olleet työntäyteisiä. Vasta illemmalla olisin joutanut käymään mainituissa paikoissa, mutta nepä ovatkin silloin olleet jo kiinni. Niilon kanssa illalla lenkkeillessä löytyivät kuitenkin Mathildedalin omat kyläalpakat. Ruukkialueella on lähes 20 erikokoista alpakkaa, joita Niilo vuoroin pelkäsi ja välillä pani kuononsa aivan verkkoaitaan kiinni. Varsinkin kuvan pienempi alpakka oli samalla tavalla kiinnostunut antamaan Niilolle pusun. En muista nähneeni alpakoita muualla kuin televisiossa.

Koska olen hurahtanut marjanpoimintaan, iltaohjelmaan piti tietysti sisällyttää myös sitä. Eilen ja vielä tänä aamuna söimme  Jokilaaksosta poimittuja vattuja ja mustikoita, mutta tänään kävin noukkimassa pienen annoksen marjoja myös täältä.

Jorma kirjoitti eilen, mikä onnen potku tavallaan oli, kun täältä tuli hankittua paikka, jonne voi omistajan elkein parkkeerata Matkakodin ja asettua asumaan. Ruokaakaan ei tarvitse tehdä itse, sillä näköetäisyydellä on parikin ravintolaa. Kolmas paikka löytyisi Mathildedalin kylältä. Sekin on kävelymatkan päässä.

Ei kommentteja: