Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 20. lokakuuta 2014

Avoin kysymys tai kaksi Tuusulan kunnalle

 jormas: Olemme pieni yhdistys, jonka tarkoitus on ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin parantaminen. Sitä voi tehdä monin eri tavoin. Yksi niistä on roskien kerääminen, sillä sillä sektorilla ei ole ainakaan tungosta.

Joku päivä sitten kirjoitin, kun kiertelin yhdistyksen traktorilla Metsäntutkimuslaitoksen maita poimien mukaan moottoriajoneuvojen renkaita, akkuja, mikroaaltouuneja ja sen sellaista. Toisenkin reissun tein samalle alueelle puomien molemmin puolin, sillä juuri sinne ihmiset heittelevät jätteitään tullessaan nauttimaan puhtaasta luonnosta. Toinen reissu siksi, että mukanani ei ollut jätesäkkejä, joihin kerätä vastuullisten suomalaisten luontoon heittämiä jätteitä. Alakuloista tekemistä, mutta palkitsevaa.

Yhteiskuntavastuuta ja hyvää mieltä muille ja itselle voi tuottaa monin tavoin. Esimerkiksi olemalla ystävällinen......edes silloin tällöin. Ja kuten alussa mainitsin, omasta ja vähän muidenkin ympäristöstä huolehtiminen on yksi tapa.

Tänään ajoin Sikokalliolle Kuuautollamme, joka itseasiassa on traktori luokassa T1. Olen nimittäin ihmetellyt kallion päällä olevaa sinistä hyllykön tai kaapiston luurankoa. Että veisikö sen joku pois tai häviäisikö se jotenkin muuten. No eipä tietenkään häviä, joten tässä se kysymys kunnalle: Jos haen sen Kuuautollamme pois, niin minne voin sen viedä? Mahdollisen vastauksen toivon olevan jotain muuta kuin, että sinne ei saa ajaa moottoriajoneuvolla ilman maanomistajan lupaa.

Oma veikkaukseni kysymyksen johdosta on, että ei tähän kukaan vastaa, sillä olisi aikamoinen sattuma, jos se sattuisi jonkun sellaisen silmään, joka ottaisi asian hoitaakseen. Seuraavana laajennan kysymyksen jakelua Facebookiin ja sen jälkeen muuhun sosiaaliseen mediaan. Ja jossain vaiheessa kysyn sitä kunnasta suoraan. Ja jos ei siihenkään tule vastausta, jatkan omalla tavallani, sillä on haasteellista nähdä kuinka paljon pitää tehdä töitä, jotta voin hoitaa hyllykön luurangon pois niin sanotusti asianmukaisesti. Toinen kuva on tämän päivän Hyrylän keskustan kierrätyspisteestä, josta seuraa toinen kysymys kunnalle: Onko kierrätyspisteiden viime käden vastuu myös kunnalla esimerkiksi jätehuoltolain velvoitteilla?

Ei kommentteja: