Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 26. syyskuuta 2014

Kuuauto

jormas: Se on oikein hyvä nimi uudelle kulkuneuvollemme. Kuuauto. Oikeasti kyseessä on kiinalainen Linhai-mönkijä tai tässä tapuksessa traktori. Suomessa sitä myydään kahdella nimellä, joista toinen on Keeway.

Traktoreita ylipäätään on ainakin kolme eri luokkaa T1, T2 ja T3. Tämä hankittu peli on juuri ja juuri raskaimmassa luokassa eli T1. Mitä kaikkea eroja niissä on, en ala tässä selitellä muuta kuin sen verran, että jollakin saanee ajaa teknisesti 45 kilometriä tunnissa ja toisella 5 kilometriä hitaammin.

Parin päivän kokemuksella oiva ja hauska peli, jolla on mukava ajaa huvi- ja hyötyajoja. Niistä tärkeimmät ovat lumityöt ja käyttövetemme haku 1000 litran säiliössä kerran kuukaudessa. Mukavaa molemmissa ajoissa on, että mukaan mahtuu koko perhe, sillä hankimme osaomistuskoira Niilolle oman häkin lavalle. Sitä se on jo testannutkin, kun noudimme Niilon kanssa päiviksen naapurikaupungista.

Ensin Niilo oli mukanani ohjaamossa, jotta se tottui turvallisesti 800 kuutioisen dieseltraktorin ääniin. Sitten totuttelu jatkui lavalla olevassa häkissä, josta se olikin varsin innoissaan. Saa pällistellä suhtkoht ylhäältä maailman menoa, näkee joka puolelle ja lisäksi koiran tarkkaan nokkaan tulee varmasti hajuja ja tuoksuja toisella tavalla kuin auton sisällä.

Eilen illalla ajelin itsekseni kuvan Kuuautolla pitkin mönkijällä tutuksi tulleita metsäpolkuja. Samalla tuli kierrettyä myös Seepsula Oy:n monen sadan hehtaarin Senkkeripäen kiviainetehdasalue.

Matkalla tapasin telaketjukaivurin kuljettajineen, joka oli kohtalaisessa paikassa. Apua tarjotessani hän totesi, että kiitos vaan, mutta sitä on tulossa. Ja sitä mies totisesti tarvitsikin, sillä varmasti 500 kiloinen telaketju oli pois paikaltaan ja makasi alakuloisen näköisenä melkoisessa mudassa. Oli irronnut, kun mies oli yrittänyt ison ojan yli ilman
sillan tekoa, koska sillantekokauhan tilalla oli tukkisakset. Totesin, että saattaa olla vähän hankalampi laittaa paikalleen kuin polkupyörän kettingit.

Ei kommentteja: